Så levande döda

Jag vet att vissa anser att jag tittar på tok för mycket på olika kriminalserier (vilket är intressant eftersom jag fortfarande inte har en tv), men det är något som har förbryllat mig en längre tid. Det är alla de här döda människorna de obducerar. Till en början trodde jag att de (seriernas skapare) använde sig utav välskulpturerade dockor. Men när man börjar räkna antalet kroppar som dyker upp i vissa serier så inser man ganska snart att detta inte ter sig särskilt rimligt. I så fall måste det jobba en himla massa människor med bara skapandet av döda kroppar.

Så nej, dockor kan det nog inte vara.

Levande människor då? Fast de ser ju så döda ut. Och verkliga. När det är snabba klipp kan jag mycket väl tänka mig att det är en levande statist, men när det är längre klipp och människan inte rör sig, inte blinkar, inte andas? Finns det kanske proffsskådespelare som tar på sig de här rollerna? Svarar de då på kontaktannonser i stil med "Kan du hålla andan i tio minuter? Är du en fena på att inte röra en fena?"

Eller är det en blandning av allt ihop? Dockor, levande människor och en stor dos av trickfilmning?

Eller är det kanske så att jag ska ta och ägna mig åt andra saker så här mindre än 48 timmar innan avresa?

Kommentarer

Karin sa…
Klurigt!
Du kanske kan fundera på det på flyget?
Anonym sa…
När jag jobbade som allt i allo på en teater, fick jag i uppdrag att fixa ett lik, till ett mordmysterie...

Det var hiskeligt dyrt med ett snyggt "helt lik" så killarna jag beställde liket av, som lever på att göra specialeffekter, ordnade ett juste huvud med en fusk kropp.

Material; latex, skumgummi och gamla kryckor som skelett. Det blev så fint så, även om det vid ett tillfälle tappade huvududet eftersom "gästdetektiverna" drog för mycket i honom :oD !!

Skulle tro att mycket av budgeten för exempelvis CSI går till såna killar/tjejer som producerar lik på löpande band. Organen återanvänds säkert också i många avsnitt.
Glä, vilket läskigt samtalsämne förrästen ;oP
/Sarisen
cat sa…
Ja du det där kan man ju fundera över och inte bli det minsta klokare för det ;)

Lycklig resa!
Anja sa…
Haha, det var verkligen ett mysterium ;-)

Ko-strumporna har kommit & tack för den fina lappen som följde med! Och lycka till själv!
Anonym sa…
Tusen tack för vinsten!

Skrev om den här: http://tinnitussans.blogspot.com/2010/09/tack-gulliga-matilda.html

Kram!