Helgens guldkanter

Helgen har inneburit många "tummen upp"-aktiviteter som jag gärna vill dela med mig.
  • Flickorna i Dagenham. Den har förvisso några år bakom sig nu, men det var en bra film om kvinnors kamp för mer jämlikhet i samhället. I detta fall om att få lika löner i Fords fabriker.
  • Spelet Carcasonne. Jag och några vänner hade spelkväll och körde detta pusselspel som kräver strategiskt planerande. Det tog ett tag innan jag begrep mig på poängräkningen och det är kanske inte så "socialt" i den mening att det triggar konversation. Men jag gillade det och är väldigt nyfiken på alla expansions som går att lägga till.
  • Annies knäckiga rabarberpaj. Jag säger: BAKA medan rabarber fortfarande är i säsong. Så god!
  • The Intelevator. Även här är jag nog långt efter resten av omvärlden men det var länge sedan jag skrattade rakt ut så här mycket (när jag är ensam). Först efteråt förstod jag att det norska Ylvis-gänget är det samma som gjorde What does the fox say, skämtvideon som blev en viral succé. Deras vilse-på-IKEA-klipp är också roliga.
Och slutligen:

  • Bara sju arbetsdagar kvar tills semestern! 3,5 veckor på raken. Det längsta jag tidigare varit ledig på raken (med betald semester) har varit två veckor. Det ska bli härligt! Nästa år tänker jag dock planera ledigheten bättre så att jag får 5 veckor i rad. Men det förutsätter att det inte är någon spännande konferens på en spännande ort och att ingen av mina vänner får för sig att gifta sig utanför "normal" semestertid. 

Kommentarer

Riktigt kul du gillade pajen! :) Goda recept är till för att spridas - liksom roliga klipp!! Det var ju fantastiskt roligt! :)

/Annie - Annies Enkla
Matilda sa…
Annie >> Jo men visst är det roligt att dela med sig av positiva saker :)
Har fortfarande en stor bit paj kvar i kylen så det blir efterrätt imorgon med :)
cat sa…
Humor och god paj låter som en bra kombination :-)
Hanna sa…
Rabarber är ju det godaste som finns. Typ. Älskar Ylvis, de har gjort mycket kul. Och så älskar jag semester.
Matilda sa…
Cat >> Definitivt!

Hanna >> Hoppas du njuter av din semester! Nu är det bara 3 arbetsdagar kvar för mig! :)