"Hemmafix"

Funderar du på att renovera din bostad? Bor du i lägenhet och tycker det är smidigare och billigare att göra det själv? Då vill jag ge dig några råd att begrunda innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Måhända att det är billigare att göra arbetet själv än att anlita en professionell hantverkare trots att du får diverse rot-avdrag. Måhända att du är en professionell hantverkare på din arbetstid. Fullt förståeligt att du vill göra det själv. Du kanske till och med tycker att det är roligt, vilket jag beundrar dig för. Men, jag ber dig ändå att läsa följande rader.

När du anlitar ett seriöst företag kommer de att skapa väsen mellan cirka klockan 7.00 och 17.00 på vardagar. Det vill säga när många av dina grannar är på jobbet. När du utför arbetet själv kommer renoveringen att ske på tider som vardagar 18.00-22.00 och på helger och under semestern från klockan 9.00 tills du tröttnar. Du kommer alltså att banka och borra på tider dina grannar vill koppla av, sitter och äter middag eller underhåller sina gäster. När du sedan är färdig - några veckor eller månader senare - och ser fram emot att koppla av i lugn och ro på din lediga tid så kommer du eventuellt upptäcka att du fått nya grannar som tänkt renovera sin lägenhet själv…

Summa sumarium: Visst, det kostar kanske en slant extra att anlita arbetskraft men tänk så snabbare det går. Det där projektet som skulle bli liggande i flera år blir gjort något snabbare. Och så mycket bättre grannsämja det blir. Och frågan är om du verkligen behöver byta ut det där parkettgolvet och hela köksinredningen egentligen. De är oftast fullt funktionsdugliga trots att de inte är av senaste trendiga modellen.

Med vänlig hälsning
Trevlig Granne

PS. Rubriken "Hemmafix" syftar på en mäklare som för flera år sedan försökte förklara diverse konstiga hemmarenoveringar i en lägenhet jag tittade på. Om vi säger som så - det "hemmafixade" fick inte mig att lägga ett bud på den bostaden.

Kommentarer