New York del 4

Brooklyn Bridge är visst "the thing to do" så jag gick över den. Passade på att leka lite med kamerans färgfilter för vädret var ganska trist.

Även här har trenden med hänglås på broar spritt sig.
Tydliga riktlinjer för var cyklister respektive fotgängare ska hålla sig och i vilken riktning färden ska gå.
Manhattan bridge.
Museum of the Moving Image.
Museet var väldigt spännande. Det fanns filmvisningar, intressanta utställningar, fantastisk samling av filmföremål och flera interaktiva element. Den här apparaten kändes nästan som något ur en Sci-Fi-film.
Helikoptrar på väg.
Jag tyckte det var lite paradoxt att det stod "New York Authority" på denna byggnad som Google satt upp sin logga.
Mystiska skorstenar bolmade ut rök här och var på gatorna. 
Jag var förundrad över dessa parkeringsplatser. Hur fungerar de? Hur får man ner översta bilen utan att flytta de andra?
Det var kul att se alla trädgårdar på taken.
Spännande konst i tunnelbanan
Det var en del saker som jag inte fick gjort. Exempelvis Williamsburg, besök hos FN, åka ut till Coney Island, äta på Dirt Candy (man måste vara ute i god tid för att boka bord) samt gå på de stora museerna. Det gjorde inte så mycket. Om jag skulle komma hit igen så kan jag ju göra det då. Men New York är inte riktigt "min" stad så det är ingen prioriterad återresa. Så. Sista delen avklarad, det blir inte mer fotobombning från USA.

Kommentarer

cat sa…
Ha ha jag undrade precis samma sak när jag såg ett sådant parkeringshus. Stod kvar rätt länge för att se om någon kom och hämtade en bil, men fick till slut ge upp och gå därifrån ovetandes.
Matilda sa…
Cat >> Detta mysterium! På något sätt vet jag inte ens om jag vill veta svaret, då försvinner liksom magin :D
Ewa sa…
Parkeringen var spännande! Har aldrig sett något sådant. Tog mig friheten att googla och hittade detta: https://www.youtube.com/watch?v=pAybm-JOrOg
Matilda sa…
Ewa >> Men å så genialt! Tack för att du delade med dig!