Mullemeck och konstruktionsfel

Jag har tidigare svurit över idiotisk tvättstugedesign och hörnstänger med glapp. I mitt nuvarande boende har jag hittat ett nytt konstruktionsfel där arkitekten inte baserat ritningen efter vardagens förutsättnignar. Detta uppdagades när jag bestämde mig för att tvätta fönstret i helgen:
Alltså, jag tycker inte att jag har en onormal kökslampa men tydligen är det inte tänkt att man ska ha en sådan lampa i köket om man ska kunna öppna fönstret. Och nej, jag tänker inte plocka ner lampan för det var ett mullemeck* att sätta upp den. Dels för att lampan kräver lite av en teknisk utbildning för att sätta upp och dels för att det krävdes en extra sladd för att koppla ihop kontakt och krok. Är det för mycket begärt att be arkitekterna att först bygga en testlägenhet, sedan inreda den och bo i den ett tag för att se så att vardagssysslorna kan fungera?

Ja jag vet, ett i-landsproblem.

*Jag vet att Mulle Meck är en barnbokskaraktär, men är det fler som använder sig av begreppet mullemeck? Man kan ju säga att något är "meckigt" och smålänningarna säger att något "krabbar" när det är lite besvärligt. Men är "ett mullemeck"något jag själv hittat på?

Kommentarer

Ewa sa…
Det där är nog ett ganska vanligt problem. Normalt vill man ju placera bordet vid fönstret och ovanför bordet vill man ha en lampa... Öppnas fönstret utåt kan man inte tvätta det i alla fall och riskerar dessutom att ramla ut. Lösningen är väl då att ha en balkong utanför. Det har vi. :)
cat sa…
Jag tvättar aldrig mina fönster, för det är helt sjukt mullemeck! Det ordet har jag inte använt förut, men det ska jag nog börja göra nu :-)
Matilda sa…
Ewa >> Smart idé! Om jag kan få bygglov till att expandera balkongen med några meter borde alltså problemet kunna lösas permanent.

Cat >> Haha, ja det är sjukt mullemeckigt :D
Du, det där har jag också stört mig på i någon lägenhet jag bodde. Jag vet inte riktigt hur de tänkt här. Och inte heller när det kommer till kontakter i tak över huvudtaget. Nu går det rätt bra att putsa fönster för vi har inte nåt framför något fönster. Om jag nu skulle få för mig att putsa fönster vill säga. Det är i sig rätt mullemeckigt tycker jag. Ett ord jag definitivt kommer att använda mig av eftersom att det i vardagen finns så många mullemeckiga saker :)
Matilda sa…
Linda >> Haha, ja praktiskt att inte ha något framför fönstren :D