Mynttelefoner

Väldigt många mynttelefoner på University of Toronto.
I Sverige verkar man sanera stadsbilden på betaltelefoner. Och ska jag vara ärlig så är det nog flera år sedan jag använde en sådan i Sverige eftersom mobiltelefonen fyller samma funktion. När jag är utomlands däremot händer det att det är behändigt.

I gamla amerikanska tv-serier tycks ungdomarna alltid stå och prata i mynttelefoner på olika ställen. Jag undrar om det ligger till grund för "telefonväggen" på University of Toronto? Har det verkligen funnits en tid där efterfrågan krävt tio telefoner? Det måste ha varit väldigt svårt att koncentrera sig på sitt eget samtal när alla andra pratar runt omkring en. Som ni ser var det inte stor efterfrågan i månadsskiftet maj/juni. Detta betyder dock inte att det inte finns en stark efterfrågan idag. Bilden är tagen när vårterminen var slut och första sommarterminen startat och det därmed inte var så många studenter i omlopp.

Det är lite kul ändå tycker jag, med en hel vägg med betaltelefoner. Det blir som en käck-inredningsdetalj i en korridor som inte annars kanske kommit till stor nytta. Ännu häftigare hade det varit om de skapat en kronologisk utställning med utvecklingen av telefonautomater. 

Kommentarer

Ewa sa…
I Canada och USA kan man ringa lokalsamtal för 50 cent och prata hur länge man vill. 3 kr är kanske inte så billigt för ett kort samtal, men ska man prata länge kan det kanske löna sig?
Hanna sa…
När jag väl letar efter en betaltelefon är det nästan omöjligt att finna en, framför allt finns behovet utomlands. Men visst, det händer inte så ofta.
cat sa…
Jag kan inte minnas när jag senast såg en mynttelefon i Sverige. Skulle aldrig vilja stå på det där sättet och prata, för som du säger det kan inte vara lätt att koncentrera sig.
Matilda sa…
Ewa >> Oj, det visste jag inte. Hädanefter ska jag försöka dryga ut samtalen till taxiväxeln (och andra jag kan tänkas vilja ringa till) så att jag får valuta för slantarna ;)

Hanna och Cat >> Huset vi är evakuerade till har en mynttelefon (osäker ifall denna fungerar) i entrén. Annars är de svåra att hitta. Jag såg en gammaldags telefonkur i helgen men där fanns ingen telefon kvar, bara själva boxen. Märkligt.
Eva Maria sa…
När våra släktingar var här från USA berättade de att varje betaltelefon har ett eget nummer man kan ringa till. De bestämde olika tider att ringa sina kompisar, så väntade de vid en speciell betaltelefon. Nu var detta många år sedan så det kanske inte fungerar så längre. Själv gillar jag betaltelefonerna eftersom jag inte är så digital av mig! I min första lägenhet hade jag en mynttelefon utanför huset så jag behövde ingen telefon tyckte jag :-) De som ville ringa TILL mig var inte lika förtjusta.