Uppföljning: årstidsmål vinter och vår

Vid nyår satte jag upp fyra årstidsmål för 2014. Tanken var att rapportera resultaten var tredje månad men jag glömde helt bort i mars så nu kör jag både vinter och vår.

Skid-vinter (januari-mars)
Det gick åt pipan. Skidor köpte jag och fick vallade men snön lämnade återbud. Det kändes lite som ett dåligt köp faktiskt. Således har jag inte lärt mig åka skidor denna vinter heller, men jag är ju förberedd till nästa säsong. I januari skrev jag dessutom: "kommer jag iväg 1-2 gånger i veckan till gymmet tvärs över gatan så förtjänar jag en guldstjärna". Det gick jättebra första veckan den månaden, sedan dess har jag varit pinsamt lite på gymmet. Det blev snarare 1-2 gånger i månaden... Jag har i och för sig varit bortrest en del, men det är ändå under all kritik. Jag skyller på stress och trötthet, men lathet och bekvämlighet spelar förstås en stor roll.

Framtida mål: Jag har identifierat ett stort hinder jag måste ta mig över och det är tröttheten efter jobb. Jag behöver troligen omstrukturera mellanmål och middag något för att hjälpa mig på traven för att bryta det här mentala hindret. Ansvaret för skidåkandet kan jag med ganska gott samvete överlåta till vädrets makter.

Begagnad vår (april-juni)
Här har det gått bättre. Jag tittar nu allt mer i secondhand-affärer och mindre i "ny"-butiker. Det leder inte per automatik till köp men jag håller ögonen öppna efter specifika möbler och köksgeråd som jag "saknar". Balkongmöblerna frågade jag runt på jobb efter och hittade en kollega som skulle flytta och uppgradera. Ett foto, några hundralappar och hemkörning och jag kan nu njuta av solen hela dagen! Med undantag från det som inhandlades i Nordamerika kan jag bara dra mig till minnes att jag köpt ett nytt plagg det här halvåret men en hel del begagnade kläder som sett nya ut. Egentligen borde jag ges bakläxa för att jag alltid handlar en del i Canada varje gång jag är där. Priset är förstås lockande (2 par Levi's för 250 kronor på rea…) och butiksutbudet är annorlunda.

Framtida mål: Konsumera ännu mindre nyproducerat. En stor loppis-runda är inplanerad i juli och jag hoppas på en byrå och vinglas. Eftersom jag inte kommit loss att lägga ut småsaker på Tradera är detta fortfarande ett mål.

Kommentarer

Det där med skidorna garanterar jag kommer nästa år istället. Jag menar, snön kan ju inte vara frånvarande hur många vintrar som helst.

Begagnade våren är ett bra mål. Jag spanar också runt efter saker vi behöver som kan vänta. Sen har jag ju börjat med min keramikkurs och nu drejar jag allt vi behöver också. Så kan jag på sikt göra mig av med skålar och sånt som är av plast istället.