Resumé

Bloggen och jag

I september 2006 hade mina närmast sörjande fått nog av mina ständiga grubblerier och idéer om banala ting. Jag flyttade online och fann fler som funderade och undrade som jag. Inledningsvis var det nedlagda (och sedan 2017 i poddformat återuppståndna) radioprogrammet Så funkar det med Måns Nilsson och Anders Johansson på P3 samt studier i etnologi som inspirerade. Efter hand har bloggen utvecklats om omfattar idag vardagsmysterium, i-landsproblem, mat, resebetraktelser, märkliga skyltar och funderingar kring hållbarhet. Jag tittar gärna in i såväl slott som kylskåp. Några teman återkommer här på bloggen. Vissa söndagar, när andan faller in, kör jag Söndagens eko-mysterium. Och då och då analyserar jag besynnerliga låttexter under rubriken Sångtextanalys. Mest skriver jag om det som förbryllar mig för ögonblicket. Ibland blir det flera gånger i veckan, ibland mer sällan.

Den som blickar bakåt i akterna kommer upptäcka att jag bodde i London ett tag (september 2010 - juli 2012). Det var något jag behövde göra just då och jag kom hem med en masterexamen, självförtroende och spännande jobberfarenheter. Jag har sammanställt mina favoritpärlor i en liten reseguide till London för dig som redan sett alla turistattraktioner och vill uppleva något nytt. För dig som vill se mer än huvudstaden se gärna min reseguide till England. Jag titulerar mig anglofil.

2014 upptäckte jag spelet Turf, ett gps-baserat orienteringsspel där spelarna samlar poäng genom att erövra zoner i omgivningen. Ibland förekommer det därför referenser till detta spel även i bloggen.

Privatdetektiven som privatperson

Den evige studenten som blev doktoranden som disputerade som sedan blev (tillfälligt?) kvar i akademin.

Ur mitt CV:
  • Filosofie doktor i vardagsmysterier.
  • Studier i exempelvis etnologi, antropologi, historia, statsvetenskap och museikunskap.
  • 11 års bloggerfarenhet.
Varför inga foton på mig själv? Dels är jag ingen selfie-person, dels gillar jag att vara lite inkognito. Som vardagsdetektiv vill man inte alltid bli igenkänd, det kan vara skönt att vara hemlig ibland och bara smälta in i massan.

To be continued...

Matilda