Kanelbullar

Städade lägenheten idag. Riktigt storstädade om jag får säga det själv. Inte så att jag bonade golven och så. Men tillräckligt mycket för att det skulle bli rent och snyggt igen. Fick både rent kök och badrum. Köket blev dock nerstökat på nytt nu ikväll. Fick för mig att baka k@nelbull@ar. Mumsfilibabba men stökigt värre blev det. Diskade undan det värsta, men ändå.

Varför får man då för sig att baka bullar så här mitt i veckan? Av två anledningar faktiskt.
  1. Hade en jäst som skulle ha gått ut inom två dagar. Slöseri med mat och pengar annars ju! (Hela en krona tror jag den kostade) Och så köpte jag sex kilo mjöl igår som kändes lämpligt att använda.
  2. Hittade i kalendern att det var Kanelbullens dag nästa onsdag. Nu har jag gottgott tills dess.

Men ärligt, vad ska vi med Kanelbullens dag till? Känns lite fånigt. Är det bara för konditorierna ska kunna sälja lite extra den dagen? Räcker det inte med att de låter oss äta semlor flera månader innan Semle-dagen? Gör den dagen någon särskild nytta? Skapar den fred på jorden? Kommer vi hålla en speciell mässa för den i kyrkan/synagogan/moskén/templet? Är det en dag då vi är lediga från skola och jobb? Nej, just det... What's the point?

När det var Mjölkens dag i våras (en annan dag jag inte heller förstår poängen med) fick jag i alla fall en halv liter mjölk gratis när jag gick ut från Willy:s, det var lite trevligt. Men annars märkte jag inte av den särskilt mycket. Det är ju inte precis som att vi går runt och säger "god mjölk-dag!" eller "hur ska du fira kanelbullens dag?". Dessutom, tänk på alla gluten- och laktosallergiker ute i landet. Kommerd det finnas många alternativ till dem som får utrymme under dagen?

Annars har jag idag roat mig med att lista de låtar som jag absolut inte vill höra igen. Någonsin! (med reservation för ev. felstavningar av artisternas namn och låttitlar)

  1. Allting med James Blunt. Tacka vet jag den radiokanal i Storbritannien som satte hans musik i karantän efter att lyssnarna fått nog av honom. Lyssna och lär!!
  2. Wonderchild - Christian Waltz. Och det inkluderar att höra låten som ring-upp-signal!
  3. Stars are blind - Paris Hilton. Hallå P3!! När ska ni sluta spela bimbomusik à la NRJ? Jag vill inte behöva se henne på varje omslag på alla tidningar, än mindre höra henne varje gång jag sätter på radion. Ge oss någon som kan sjunga och tillför något bra till världen.
  4. Hips don't lie - Shakira och Wyclef Jean. Kroppsfixering till tusen, nej tack!
  5. Allt med Bosson. Jag har en schism med honom, jag vet inte vad det beror på, men jag klarar inte av honom. Inget personligt eller så, det bara är så. Skäms dock över att erkänna att jag sett honom live. Under en kvart lyckades han spela låtar han inte lärt sig än (och erkänner att han inte kan texten) och spela samma låt två gånger!
  6. Boten Anna - Bashunter. Kul de första gångerna. Men max en gång per dag, och defintivt inte mer än två gåner i veckan.

Eftersom jag inte bara kan klanka ner på allt så får jag ju komma med ett alternativ också. Mer Beatles, mer the Coral, mer Pendletones och mer the Poodles till folket! Det finns inget bättre sätt att vakna på än att höra Metal Will Stand Tall på morgonen.

Ni kanske undrar vad det här med alla listor är. Jo det har två bakomliggande orsaker (vilka jag inte tänker ta i listor, ni begriper poängen ändå). Den ena (de har ingen inbördes rankning) har självfallet med Anders och Måns att göra. Alla deras topp-3 listor är ju underbara (särskilt eftersom Anders aldrig har rätt med första platsen). Och den andra har med en viss bok att göra. Den norske författaren Erlend Loe har skrivit en helt underbar bok som heter Naiv. Super. Läs den så förstår ni mig bättre sen!

Dags att äta lite kanelbullar och fira att det inte är kanelbullens dag idag. Idag är det min dag. Och din :)

Kommentarer

Patsy Stone sa…
det borde finnas en alla systrars dag, eller hur?
Anonym sa…
Absolut! Jag tycker ni ska införa en genast!!