Ett mysterium löst!

Ett mysterium som förbryllat mig och en god vän blev idag slutligen löst.

Ibland förlägger man saker lite här och var och tänker inte mer på det. När man sedan ska hitta föremålet ifråga och det inte finns var man trodde det var så kan man uppleva viss frustration. Jag och min kompis har i snart två års tid varit av med ett videoband. På videobandet finns värdefulla minnen från en tid som flytt, bland annat en amatörfilm gjord av oss två samt ytterligare en tjej för fleeeeera år sedan som handlar om två detektiver och en kidnappad alien (tänker inte gå in mer på det just nu, men påminn mig en annan dag så ska jag ge en utförlig redogörelse om den samt recenssion).

Sist vi såg filmen var hos min kamrats pojkvän, vart den sedan tog vägen var fram till idag väldigt oklart. Vi tre hade en liten filmkväll och såg nostalgiska filmklipp som för övrigt inkluderade ett annat videoband lånat utav den tredje tjejen som deltagit i filmen om deckarna. Efteråt behöll min kompis den. Året därpå skulle vi fiska fram samma band igen, men den hade försvunnit någonstans. Jag hade den inte. Den låg inte hos min kompis. Inte hos hennes pojkvän. Två teorier fanns.
  1. Att den trots allt fanns kvar hos pojkvännen men hamnat på något skumt ställe.
  2. Att den fanns hos min kompis föräldrar i deras stora samling av videoband.

Är det någon som lyckats lista ut vart bandet hamnat än? Det borde vara med hjälp av ovan nämnda ledtrådar. En ledtråd som ingen av oss två kunde lägga märke till för vi tänkte aldrig utanför våra egna banor.

Vad hände då med bandet? Enligt en efterrekonstruktion som jag idag gjort efter fått fler upplysningar i fallet så hände följande:

Min vän tog hand om TVÅ band den kvällen. Dels detektiv-rullen, dels filmen som var lånad. Av mig fick hon dessutom en kass innehållande några småsaker som skulle till tjejen som lånat ut videoband nr2. Min vän lade alltså ihop alla saker i denna påse och tänkte nog inte mer på det. Påsen lämnades över till tjejen och sakerna togs upp av henne och lades på olika ställen. Nästan två år senare får pojkvännen till tjej nr3 för sig att be hennes pappa leta fram band från hennes barndom. När de sitter och tittar på olika band kommer plötsligt två utklädda 15 åringar indansandes... Hon drar slutsatsen av att vi gjort en kopia av denna filmen och tänker inte mer på det, förrän jag idag av en händelse nämner att vi letat febrilt efter den filmen men att den är på vift.

Mystery solved.

Vad har vi då lärt oss av detta? Jo! Att man måste tänka i ett större perspektiv om man vill finna svaren på de mest vardagliga besynnerligeheterna. Man måste ta på sig ett annat par glasögon och se på saken med objektivitet. (Märks det att jag läst etnologi?)

Imorgon är det ny vecka, nya tag och nya mysterium att lösa. Och kan vi inte lösa dem så får vi ta hjälp av Anders och Måns, Fråga Anders och Måns drar igång på torsdag!

So long

Kommentarer

Anonym sa…
Oj, oj, oj. Snacka om att förklara något så att det blir mer invecklat än verkligheten. Inte någon informationsspecialist där inte ;-)