Funderingar om paprikor

I kväll drar det igång. Och efter idag kommer jag inte längre behöva tjata om den här nedräkningen av premiären av Fråga Anders och Måns. Ni kan alltså andas ut. Om ni har abstinensbesvär (det är ju trots allt sex timmar kvar) så tycker jag ni ska gå in och kolla den här artikeln på Sydsvenskan, där finns en liten filmsnutt att titta på med.

Om sanningen ska fram så har jag faktiskt skickat in en fråga till programmet... Ja, bara en. Jag vet att vissa av er skulle tro att jag skickat in minst 34 stycken vid det här laget. Antagligen kommer den inte att komma med, men man vet aldrig. Ni som följt Så funkar det under Sveriges Radios storhets tid vet att komikerparet hade en förkärlek för Frukt och grönt, det finns till och med en visa om hur man skiljer på frukt och grönt (lyssna här). Min fråga var alltså relaterad till detta ämne och löd något i stil med:

Ibland när man skär upp en paprika så finner man en mindre paprika innuti. Vad beror detta på? Är det som att paprikan får ett barn? Kan det bli så att innuti den mindre paprikan så växer det ytterligare en paprika osv... (så som ryska dockor)

Någon som har ett fyndigt svar?

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tror att det är en ensam liten paprika som inte riktigt klarar av den stora världen i grönsaksdisken och liksom gömmer sig. Eller så är det en ond jävla paprika som har komplex över sin litenhet att den tagit över en stor i förhoppning om att kunna ta över världen. Det kan hända, det har jag sett i Scooby-Doo. Fast då var det en hund och en gubb-maskering. Läskigt.