Pannkakor: mat eller efterrätt?

Det här är en vädjan om hjälp från omvärlden. Kan pannkakor räknas som mat eller är det gottigottgott (som Mat-Tina hade sagt)?

Jag röstar på mat, äter man säg 6-8 stycken så är man i princip proppmätt! Och man behöver ju inte ha sylt, grädde och annat sött på. En sallad eller lite fyllning är också gott.



Men icke sa nicke! Min pojkvän hävdar promt att det är efterrätt och från och med nu får jag tydligen rätta mig efter det (att jag sedan tänker strunta i det när jag äter de smarriga plättarna ensam behöver vi ju inte berätta för honom). Jag tror han läst Pannkakstårtan för många gånger. Receptet från boken finns på den här planschen ni ser på bilden som sitter i mitt skafferi. Dock måste jag erkänna att jag inte var så förtjust i det när jag fick det på en födelsedag för måååånga år sedan. Tydligen är allt bättre i sagans värld...

Kommentarer

Anonym sa…
Mat mat mat! =)
Anonym sa…
Bah, pannkakor kan vara både och!
Det serveras ju pannkakor som lunch i skolan, det är ju bevis för att det funkar som mat!
Anonym sa…
Det beror väl som sagt på vad man har till? Jag hävdar att det fungerar bättre som mat än efterätt. Fast min åsikt spelar egentligen ingen roll för om jag skulle äta pannkakor skulle jag förmodligen behöva besöka akuten ;)