Var var Kajan när han som mest behövdes?

Idag har jag varit irriterad. Mycket irriterad. I över en månad hade det planerats en speciell julklapp som skulle ske på lördag. En liten trevlig julshow. Tänk er glögg, pepparkakor, julmusik och skånsk humor. Det var så perfekt. Fram tills idag.

Ibland förstår jag inte hur detta samhället fungerar. Det finns vissa direktiv och lagar man måste följa. Det bara är så. Och är man en stor nöjesorganisatör så borde man åtminstone ha koll på vad som gäller för brandsäkerheten. Idag fick vi alltså beskedet att vi inte fick komma på lördag för att de planerat att tränga in alldeles för många folk på en och samma yta. Räddningstjänsten (eller om det nu var Brandkåren) sa promt "nej nej nej, det där går inte an!" Tydligen kom det som en överraskning för arrangörerna. Hade de inte koll på vad som gällde innan? Det var väl inte första gången de arrangerade det här spektakelt?

Det paradoxa i detta är också att bland de som skulle underhålla var brandsäkerhetens-mästare no. 1 på listan: nämligen HippHipps Kajan...


Ett litet PS


För er som såg Fråga Anders och Måns i torsdags (23/11) så vet ni att det snackades en hel del om fisken nors. Fisk som luktar gurka är kanske inte det mest spännande alltid, men det hände mer. Två nya begrepp som till en början väldigt suspekta togs upp. Nämligen anosmisk och umami. Jag vet att ni säkert tror att jag sväljer allt som Anders och Måns säger, men det stämmer inte. Även jag kan vara källkritisk när det behövs. Men efter närmare undersökningar (med Nationalencyklopedin som referens) så kan jag faktiskt förtälja att anosmisk är när man saknar luktsinne. Och hör och häpna! Umami är antaglien det femte smaksinnet, som framkallas av natriumglutamat (har nåt med proteiner att göra) och påminner - precis som Måns hävdade - om buljong. Dock framgick det inte om det handlade om hönsbuljong eller grönsaksbuljong.

Kommentarer

Anonym sa…
angående anders och måns, så sa dem allt det som behövdes säga, varför göra efterforskningar, allt framgick