Checklista för julkort (insider-tips från Posten)


Folk har redan börjat skicka sina julkort. Jag vet inte varför, men det kan bero på att man vill vara säker på att få svar från dem men skickar till. Who knows what goes on in their minds... I vilket fall som hellst så är julkort en ofrånkomlig faktor för oss som är involverade i postens transport från person A till person B. Och när det kommer till julkort så verkar majoriteten av befolkningen älska att skicka dem. Så därför har jag konstruerat en liten kom-ihåg-lista som kan vara bra att ha nu till jul. Om ni följer den så kommer (om inte ni och dem som mottar korten) i alla fall jag att vara vääääääääldigt tacksam!

  1. Skriv dina julkort, pynta, rita, måla och allt det vanliga du brukar göra. Ju mer fantasi desto trevligare tycker jag personligen. Ömtåliga kort bör läggas i kuvert så att de inte skadas i maskinerna.
  2. Skriv läsligt! Om du vill att dina julkort ska komma fram alltså, någonsin...
  3. Kontrollera noga att du skrivit adress på kortet/kuvertet (ni skulle bara veta hur många julkort som aldrig kommer fram då adressaten saknas).
  4. Kontrollera att adressen är fullständig. Kan du inte alla siffror i postnumret finns det hjälp att få via Eniro och Postens hemsida.
  5. Sätt frimärke på korten och kontrollera att alla fått det obligatoriska märket på sig (porto-kontrollerna är mer regelbundna numera och det vore förargligt att din vän måste betala för att få ut kortet). Ett tips är att använda de speciella julfrimärkena som går att köpa så här års då dessa är billigare.
  6. Kolla igenom alla kort du ska skicka. Ta bort eventuella tomma som råkat hamna i bunten av misstag (det brukar komma in en del kort som är helt tomma men som har frimärke på sig).
  7. Lägg alla inrikes-kort i den gröna julgranspåsen som Posten delat ut i dagarna. (se bild ovan om du är osäker på hur den ser ut)
  8. Posta jul-påsen innan den 16 december.
  9. Sätt dig i din favorit fotölj med en kopp glögg och några pepparkakor och känn dig nöjd över vad du presterat.
  10. Invänta den glada brevbäraren som kommer med dina julkort.


Kommentarer

Anonym sa…
Ma'm yes ma'm ;)
Anonym sa…
Tack, tack, tack!!!! HUR har jag kunnat leva så många år utan denna information! ;-)
Matilda sa…
ps. otymliga julkort i form av konstiga figurer undanbedes tacksamt