En helt normal onormal dag

Kände idag att jag borde komma ut lite så här i hemtenta-skrivtider. Lite grönsaker och frukt är ju aldrig fel att ha hemma heller. Så jag begav mig ner till matvarubutiken här i området. Inte hade jag anat att denna promenad skulle orsaka mig så många grubblerier.

Direkt utanför min dörr stod en toalettstol helt käckt. Blev rätt paff faktiskt, men jag antar att någon har behövt byta ut den mot en nyare.

Hinner inte mer än några meter i ute i "stormen" förrän jag lägger märke till några tusenskönor. En av dem förevigade jag på bilden till vänster (fel sorts blixt, jag vet). Undrar om det är dem som är ett halvår tidiga, eller om de är så seglivade att de hängt med sen i somras. Det är ju inte precis den synen man väntar sig i januari direkt. De här med klimatförändringarna börjar bli riktigt otäckt.

Väl inne i matvarubutiken upptäcker jag till min förvåning att det tydligen redan är dags för semlorna. Hey, jag har inte hunnit äta upp alla mina lussebullar än! Jag rapporterade här på bloggen innan jul om fastlagsbullarna som gjort entré på konditorierna, men nu går de alltså att handla i livsmedelsbutikerna med. Undrar egentligen hur många som tjuvstartat. Det är ju över en månad kvar tills fettisdagen.
När det sedan blir dags att gå till kassorna inser jag att jag gjort en tabbe. En stor tabbe! Klockan är tolv och lunch-rusningstrafiken i affären har börjat. Fyra kassor är öppna. Fyra långa köer står stilla känns det som. Blir lite sur på mig själv att jag planerade min runda något tidigare eller senare. Runt elva tiden brukar det vara mycket lugnare. Efter en stund öppnar de en femte kassa. Helt fantastiskt! Första gången i världshistorien i den butiken känns det som. Kanske har någon där läst mitt inslag om köer...
På väg in i min port igen ser jag de mystiska spåren som dyker upp med jämna mellanrum i vår trapp. Vattendroppar som går från porten, upp för den lilla trappan och mot hissen. De var inte där när jag gick in! Och det regnar inte utomhus. Den här gången la jag märke till en större samling vattendroppar precis utanför porten, så jag antar att personen/djuret/saken kommit utifrån och gått in. Med händerna nedtyngda av matkassar kunde jag dock inte dokumentera detta fenomen med foto denna gång. Det kanske låter patetiskt, men det har förbryllat mig ett tag. Särskilt eftersom det sker dagar då det inte regnar, annars hade jag gissat på droppande paraply.
Väl uppe på min våning är toalettstolen borta. Missade alltså chansen att bevisa detta med.
Nu sitter jag och väntar på om telefonförsäljaren ska höra av sig om tidningen... Och om han i så fall kommer ge mig ett trevligare studentpris.
Trevlig helg!

Kommentarer

Anonym sa…
Det kanske finns ett samband mellan toalettstolen och vattnet på golvet?