Noll kontroll på kontrollen

Dags för det första önskemysteriet!

Linn skriver:

Varför försvinner alltid fjärrkontrollen till TV:n? Man kan ha den i handen
hela tiden, men när det är dags att byta kanal hittar man den bakom micron eller
nått sånt. Why, oh why!

Själv slipper jag den problematiken, eller stressen är det kanske snarare. Äger en enda fjärkontroll som går till stereon och den använder jag i princip aldrig, så den finns alltid på ett och samma ställe. Men jag förstår ändå problemet. När jag ibland åker hem till min mor och syster och får för mig att glo på tv händer det titt som tätt att jag inte hittar tv-kontrollen.
Videokontrollen? Ja. Stereokontrollen? Ja. Dvd-kontrollen? Ja. Digitalboxkontrollen? Ja. Tv-kontrollen? BORTA!
Oftast kan man hitta den om man lokaliserar var min mamma är eller har varit den senaste timmen. 9 av 10 gånger vid en telefon.
Linn undrar varför. Ja du, det är en bra fråga. Men jag tror det har med att göra att när man reser sig från soffan/sängen/fotöljen/golvet för att gå någon annanstans så plockar man omedvetet med sig den. Ungefär som när man ska gå ut och så tar man med mobiltelefonen. Detta i sig kanske kan bero på att man måste ha något i handen. Eller så kan det vara så att när man tar kontrollen från första början för att sätta igång tvn så sitter man kvar med den i handen efteråt. Och efter en stund så märker man inte att man har den där förrän man måste ta i något annat (som kanske kontakten till mikron som ska sättas in i uttaget) och då lägger man den på den platsen.

Det är min teori i alla fall. Hade jag haft en egen tv (ja, tv-pejlarna har skickat mig ett nytt kort om att jag måste betala för något jag inte har, så genom att skriva det klart och tydligt här på bloggen att jag inte äger en tv så kanske någon på Radiotjänst till sist läser detta och låter mig vara ifred) så hade jag utfört ett eget litet experiment. Men någon annan här ute i etern kanske provat själva?

Har du också ett mysterium du går och grunnar på. Stort eller litet? Något i din vardag som verkar konstigt? Eller något som är helt normalt som du vill ifrågasätta? Maila!!!

Kommentarer