Mild, stark och vitlök. Why no medium?

Åt falafel ute härrom dagen, första gången på väldigt länge. Smidig "take-out", billig och nyttigt. Ja ni vet säkert hur det går till när man inhandlar denna maträtt. Det finns en standardfråga:
- Sås? Mild, stark eller vitlök?
Jag är den som tycker om stark mat och förr valde jag alltid stark sås på min kikärtsbullerulle. Fram till för något år sedan. Då gick jag på en nit. En händelse som fortfarande gör mig väldigt skeptisk till stark falafelsås. Såsen var nämligen så stark att det inte gick att äta maten. Det brände i munnen en lååång stund efteråt. Och det var verkligen inte bara jag som inte kunde äta det! En kursare trodde att jag var lite småmesig, men en tugga var nog för honom.

Vad jag efterlyser är: falafelsås i medium styrka. Please... Eller åtminstone sätta upp varningsskyltar när det är extrastarkstark sås. Överlag borde medium/mellan vara obligatoriskt när det finns valmöjligheter. För antingen är det för mycket eller för lite. Antingen det eller så är jag lite för "svensk" och vill ha det för "lagom"... Det senare alternativet skrämmer mig faktiskt.

ps. en intressant observation om falafelvagnarna finner ni på Khadidjas blogg. =)

Kommentarer

Anonym sa…
Jag håller med.. Det borde vara varningskyltar.. Eller så kan du dra till med den där "blandad sås" så får du en helt ok blandning.

Här uppe i glesbygden där jag studerar nu finns det inte ens stark, mild eller vitlök. Det finns "Kebabsås" som är en slags fet blandning mellan ingridienserna: vit sörja med rosa.

Man kan välja mellan stark och mild men den starka smakar knappt något.