Trafikpolisens nya guldgruva?

I och med den här otäcka bussolyckan i Uppsala så har det blivit väldigt mycket skriverier om bussar och vägar. Förvånat upptäckte jag i en artikel att det från och med årsskiftet var lag på att använda bälte i bussar (där det finns, antar jag de menar) och att man kan bli bötfäld om man inte gör det. Är det någon annan än jag som har missat den lagen? Ja, det var väl det jag antog... Varför går man inte ut med de nya lagarna lite mer tydligt? Man tycker ju att det ska ligga i samhällets intresse att staten vill att man ska hålla sig laglydig. Eller? Man kanske strävar efter att göra oss hederliga medborgare till kriminella? Jag kan ju lugnt medge att jag brutit mot den lagen omedvetet i två månaders tid nu. Vad de hade kunnat tjäna storkovor varje morgon och eftermiddag på pendelbussarna jag åker flera dagar i veckan till skolan med. De hade nog kunnat finansiera den olyksdrabbade vägen som var i risigt skick.

Kommentarer

Oj, jag visste heller inte att det faktiskt var lag på det! Jag har sett att det finns bälten på vissa bussar, men dumdristigt nog struntat i dem.

EN endaste gång var det en busschaufför som i högtalaren bad oss att sätta på oss bältena och alla gjorde som han sa utan ett knyst.
Anonym sa…
Det hade nått mina öron, men det kan iofs ha hunnits med under de senaste dagarnas debatt? Det borde verkligen vara bälten, åtminstone på långfärdsbussarna när de hinner komma upp i höga hastigheter. Förstår inte riktigt motståndet mot säkerhetsbälten heller...(fegsnöre som en del kallar det). Är det svårt eller? Koppla fast dig när du sitter ner. Punkt.
Matilda sa…
Det är lite som cykelhjälmsdebatten måste jag ju erkänna. Det är "coolt" att vara utan.

Men å andra sidan så kopplar vi ju fast oss när vi åker bil... same thing liksom...