Att rulla fram

Nu blir det ännu ett av de där i-landsproblemen. Nämligen rulltrappor. Som jag tidigare sagt här på bloggen så var man under medeltiden väldigt smarta och inte byggde flervåningshus och därmed slapp man gå i trappor eller åka rulltrappa/hiss. Men numera i "postmodern" (eller vi har kanske till och med passerat den postmoderna tiden) så bygger vi högt. Och på tåg- och tunnelbanestationer så investerar man gärna i rulltrappor. Denna tjusiga uppfinning.

När man åker rulltrappa så vill man gärna hålla i sig. I alla fall om man har lika dålig balans som en... ähm en... äh, som jag helt enkelt. Så lämpligt då att man konstruerat ett rullräcke vid sidan av som man kan hålla i! Så icke lämpligt att man inte kan synkronisera rullräcket med rulltrappan... En rulltrappa jag tar dagligen upp från tågstationen har ett icke-synkroniserat rullräcke. Det går långsammare än trappan, så med jämna mellanrum så får man flytta fram handen om man inte vill få armen vriden ur led. Som "tur" är så är det så många människor på rulltrappan när tåget tömts på pendlare att man står så tätt som i en oöppnad burk smörgåsgurka så det finns rätt lite utrymme att trilla.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej!
Såg precis den kommentar du lämnat. Håller med dig, det är mysigt att vara inne när det regnar, sedan tycker jag det är supertrevligt att gå ut i friska luften efter regnet och bara andas.

Synd bara att så många klagar på någonting som är så underbart.

ps. hehe intressant inlägg om rulltrappor. I enjoyed reading it.
Matilda sa…
Grubblarinnan >> Håller med, luften efter regnet är något obeskrivbart! Särskilt på morgonen när blommorna precis slagit ut.
Kul att du gillade det! :D
rigg sa…
Kan förra blogginlägget ha någon koppling till rulltrapporna?
Anonym sa…
det vanliga tycker jag annars är att handbandet går lite fortare så man glider iväg framåt, vilket nog är bättre för man riskerar inte att ramla baklänges i alla fall.
och för att klargöra: en magborstare är en rejäl sup som river i strupen och hela vägen ner.
hur går det förresten med den rökande grannen?
vi har inte så många rulltrapppor här där jag bor...tur eller otur?
Matilda sa…
Rigg >> Självklart!! Att jag inte tänkte på det själv!

Fredrik >> Håller med, trilla framåt är bättre än bakåt, i alla fall i en rulltrappa. Den rökande grannen dyker upp då och då, men har ännu inte lyckats lokalisera från vilken våning han/hon förpestar luften. Dock smäller jag lite extra i balkongdörren för att visa missnöje...

Stellapolaris >> tur för att du slipper i-landsprobelm. Otur för att du missar gratis karusellåk ;)
Anonym sa…
paprika, ost, champinjoner, plocksallat, körsbärstomater, skinka, svartpeppar och pasta är vad jag hade i. samt, förstås, ananaspassion keso. men du kanske hoppar över skinkan?
Matilda sa…
Fredrik >> tackar! Jag hoppar nog över skinkan, men ersätter den med knaprig bacon. (förlåt alla vegetarianer och veganer, men jag lovar jag köper åtminstone krav-märkt bacon!)