Kvinnan på balkongen

Satt och höll på med olika saker vid skrivbordet på min praktikplats idag. Var lite trött och blicken vandrade upp och ut genom fönstret. Det ösregnade där ute. Hemskt tradigt och grått väder. Då helt plötsligt lägger jag märke till en kvinna på en balkong i huset mitt emot. Hon är ute och tvättar fönstrena. I ösregn! Visst, det var väl någerlunda torrt inne på hennes balkong. Men ändå. Hur tänker man då?

Kommentarer

Cax sa…
Eh he he...alltså...he he...
Idag så regnade det här.
Eh hehe...jag passade liksom på att tvätta min mc då.
Den var ju liksom smutsig sens igår...han ju inte tvätta igår heller.
:D
Matilda sa…
Cax >> ha ha... det är alltså fler som tvättar när det regnar :) Men jag förstår det inte. Inte fönster i alla fall, de blir ju direkt randiga och smutsiga när det regnar, då är allt jobb förgäves liksom. I alla fall så ser jag det på det viset...
Cax sa…
Men jag snabbt flika in att jag inte hänger ut tvätten i ösregn! :D
Där har jag liksom nått min gräns!
Anonym sa…
hon kanske var en vanemänniska, som alltid tvättade fönster den 10:e i varje månad, oavsett väder och hälsotillstånd (som oss emellan nog inte var så gott). men så länge man inte vattnar blomrabatten är jag nöjd. min väska blir lätt smutsig, och jag är dålig på att tvätta av den, men när det kommer lite regn brukar jag se till att den får sig en dusch, och den blir så ren och fin då.
Anonym sa…
Kanske var det hennes enda lediga stund på flera veckor. Och där hade fönstrena fått en plats i kalendern, vare sig det regnar eller inte.

Eller så hade hon börjat innan det regnade, och helt enkelt ignorerade det faktum att det öste ner eftersom hon ville bli klar.

Själv tvättade jag bilen häromdagen, och i EXAKT samma minut som jag blev klar brakade regnet loss, helt oprovocerat. Drygt.
Cax sa…
Med hänvisning till mitt förra inlägg...

"Men jag snabbt flika in..."
Hur har jag det med mitt språk numer?
Jaja, det blir lätt så när man har brådis.

Det rätta ska vara... "Men jag MÅSTE snabbt flika in..."

Ehm då har vi klarat upp det va?!
Nu kanske jag kan släppa det och gå vidare?

Jaha...då har jag börjat prata med mig själv oxå!
Grattis Cax! ... - Tack. :S
Matilda sa…
Cax >> Ja att hänga ut tvätt i regnväder är ju inte så smart... ;) Det gör inget att du talar med dig själv! Det gör jag också, det bevisar bara att du är mänsklig :) Och strunt i svenskan, grammatik och stavning är det sista jag tänker på här :D

Fredrik >> Intressant tanke, tyvärr kan jag inte se om hon gör det den 10e juni, för då är praktiken över...

Linn >> Det ösregnade i princip hela dagen... Men visst, har man gett sig fasiken på att göra nåt så ska man inte låta regnet stoppa en. Ungefär som att insistera på att gå på Tivoli trots att det ösregnar (köerna till karusellerna är ju kortare!)...
Cax sa…
Puh...tack! Jag lider av skriv-tänka.
Dvs jag tänker på vad jag ska skriva. Å så tänker jag för fort så att fingrarna inte hänger med.
Därför kan det saknas ord ibland.

Ja...sån är jag! :D