Någon SYO där ute?

Alla ni snälla och underbara varelser som tittar in här och läser, skulle ni kunna tänka er att offra några sekunder och hjälpa mig något på traven? Snälla?


Går just nu och känner mig lite osäker på framtiden. Något nog alla människor gör någon gång i livet. I mitt fall gäller det lite yrkesval. Jag har ett mål framför mig, men det känns så avlägset och orealistiskt. Det känns som att jag behöver alternativ eller backup-planer. Men eftersom jag är så insnöad i mina egna tankebanor behöver jag lite hjälp. Och det är här ni kommer in i bilden!


Här nedan har jag gjort två listor på vad jag är bra på (den var vääääldigt jobbig för mig att göra eftersom att jag konstant nedvärderar mig själv, känns som att jag inte är bra på något alls vissa dagar) samt vad jag tycker om. Båda listorna är väl rätt så konstigt sammansatt, men det visar väl bara min konstiga personlighet. ;) I alla fall, vad jag undrar är vilket yrke/yrkesområde ni - utifrån denna märkliga potpuri - hade placerat mig inom? Jag är i desperat behov av idéer...



Alla inslag och idéer är varmt välkomna! Skickar solsken till er alla som tack! ;)

Kommentarer

Sarisen sa…
Jag undrar om du inte skulle bli en bra lärare. Med tanke på almänbildningen. Förskollärare med tanke på pysseltycket. Att bli kulturkonsulent skulle säkerligen funka också. Problemet är att jag egentligen inte vet vad en sån gör men jag tycker att det låter bra och intressant. Bibliotikarie tar ett tag att bli men det tror jag kan vara grejen för dig. Själv skulle jag kunna gå och skrota på ett bibliotek hur länge som helst om jag fick lov till det. Även om det tydligen är sopigt betalt.
Detta var ett par olika förslag, och jag gillar din meritlista : )!!
Matilda sa…
Sarisen >> jag var rädd för att någon skulle svara lärare... Har hört det så många gånger förrut. Personligen vill jag inte bli det, men emellanåt känns det som att det är enda utvägen. Tror jag ska luska lite om kulturkonsulent, det lät intressant :)
Haha, ja man kanske ska bifoga den som cv nästa gång man skickar en ansökan! :D
Anonym sa…
Jag tror stenhårt på lärare! Och detta poppade upp INNAN jag sett de tidigare inläggen... :-)
AnnCharlott sa…
Journalist, helt klockrent. Hur jag kom fram till det? "Bra på att luska reda på information om folk" och "Irritera folk" :-)
Matilda sa…
Tjoddan >> Ännu en... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta ;)

Anncharlott >> Journalist har faktiskt stått på min önskelista sedan jag var liten! Hade mitt eget lilla nyhetsblad med påhittade nyheter... :)
Verkar faktiskt som om du har anlag för att bli en irriterande privatdeckare som snabbt och effektivt sorterar filmer med Hedge Ledger och däremellan memorerar Buss och Tågtidstabeller under Medeltiden?
Kanske?
Anonym sa…
journalist låter bra. författare kanske vore något? jag jobbar på bibliotek, och det är kul, så det är ett annat bra tips (fast ja, det är sopigt betalt). informatör för en föening eller företag? museiguide? du kan ju läsa idéhistoria (som jag), och sen doktorera i det (som jag nog inte orkar göra). du vill ju ha en bokhandel också, eller hur? du kanske skulle bli redaktör på ett förlag, det finns en 40p kurs i förlagskunskap.
hmm, jag ska grubbla lite mer imorgon. hej så länge!
Anonym sa…
Du kan ju bli vad som helst där man skriver i princip, du är ju så himla bra på det. Varför inte arbeta/ge ut en tidning med just något av dina intressen som huvudämne?

Jag håller nog inte med om lärare dock. Då skulle det i så fall vara på högstadiet, eller gymnasiet. Har aldrig uppfattat dig som en barn-älskare ;) Detta eftersom risken är, som med sååå många andra lärare, att kärleken till sitt ämne är större än kärleken att undervisa. Det brukar inte bli bra. Jag skulle däremot kunna tänka mig dig som lärare på högskolan!

Men mest av allt tycker jag att du ska följa det hjärtat säger till dig. So what att det är ont om jobb, du kommer ju bli en av de bästa och därför få jobberbjudanden kastade efter dig!
Matilda sa…
Stellapolaris >> DET vore något! Kombinera allt ihop på nåt sätt, fast då får man nog bli egen företagare kanske...

Fredrik >> Du slog nästan huvudet på spiken med ett av dina förslag, du var vääääldigt nära det yrke jag själv har högst på listan. :D Trodde inte att någon skulle komma så nära... Och förlagskunskap har jag stått och funderat över, hade det som andra hands val vid förra ansökningsomgången faktiskt! Doktorera verkar dock väldigt läskigt. Fast det hade varit kul om man hade fått välja ämne helt fritt (vilket man inte alltid får idag). Då hade jag nog valt Anders och Måns-kulten... :p

Linn >> ja du vet ju VARFÖR jag inte BÖR bli lärare :D Och du, akta dig... du kanske får i födelsedagspresent ett års prenumeration på Matildas dagblad... (utkommer dagligen via mail)

TACK allesammans! Ni har fantastiska (och fantasirika) idéer. Jag ska försöka ta en stund ledigt och ha ett utvecklingssamtal med mig själv i helgen.
Anonym sa…
Sent ute som vanligt! Jag håller med om journalist och informatör men vet inte riktigt det här med lärare. Isåfall lärare för vuxenstuderande kanske? De är roliga att umgås med :)

Sedan var projektledare ett yrke som poppade upp i min hjärna och PR-människa?

Guide kanske?
Matilda sa…
Nette >> Du är helt rätt inne på min linje med guide... :)
Matilda sa…
Akademiker?

Du kanske skulle gilla att läsa etnologi. Fast å andra sidan kanske det inte leder till några jobb direkt...

/en annan Matilda, som ska bli museolog eller nåt, men som också gjorde egna tidningar när hon var liten...