Trafikkonst(igt)

Det här mönstert ser jag sedan några veckor tillbaka från min balkong. Jag vet inte vem som har gjort det eller hur den/de har gjort det. Men jag gissar att det är någon sorts moped som har åstadkommit konstverket, för inne på gården ringlar sig ett spår runt på alla gångarna. Man borde tycka att det försvinner med tiden eller åtminstone med regnet, men det gör det inte. Så vad det nu än är så kommer jag kunna se denna konst(ighet) från min balkong ett bra tag till.

Kommentarer

Maria sa…
Åh - mitt i prick! Anna Erlandsson som gör tecknad film och bor i Östersund, har gjort en tecknad film om just dessa spår... kallad "Hanspår"!

http://www.filmpooljamtland.se/kulturochfritid/filmpool/filmarkiv.4.7a23db8111224a7d49800019910.html
Matilda sa…
Maria >> synd att det inte gick att se filmen på den sidan, nu kommer jag att gå och grubbla i all evighet om vilket samband "mina" spår har med "Hanspår" att göra.
Anonym sa…
Är det inte härligt så säg! Själv blir jag glad när jag ser såna. De piffa upp asfalten, och jag vet att nån hade roligt när de gjorde dem. Dock uppskattas de INTE i rabatter, på gräsmattor och andra ytor som faktiskt går sönder.
Annars säger jag bara: mer börnisar åt folket =)
rigg sa…
Hade spåret varit rött och inte svart hade jag svarat att det var "en röd tråd att följa", men det kan jag ju inte säga nu.
Cax sa…
Om du får tråkigt en kväll så kan du ju alltid gå ut med stora tumstocken och mäta spåren.
Sedan är det bara att multiplicera antal meter med 800:-.

Svaret du får fram då är: Så här mycket böter skulle dom ha fått om polisen såg det.
Fredagskvälls tips? :D

Nej, jag är inte en liten reservpolis. :D
Matilda sa…
Linn >> ovanifrån ser det fräckt ut, men nere på marken så ser man inte mönstret lika bra och då är det bara fult

rigg >> *ligger och skrattar på golvet* Åh, så fyndigt!

Cax >> oj, jag visste inte att det var olagligt!! Men ser man på. Det skulle bli åtskilliga tusen lappar...
Maria sa…
Ja, det var synd... men jag vet att hon suttit med samma funderingar som du - vem gör dessa märken i asfalten som dyker upp varje vår... det visade sig att det var mopedkillar och hon tyckte att det var kul att de hade samma behov varje vår. Filmen handlar om några fåglar som sitter på en elledning och tittar ner på mopedkillarna och deras slirande däck på asfalten... men jag kommer tyvärr inte ihåg vad fåglarna kom fram till!
Matilda sa…
maria >> åh tack för upplysningen! :D nu behöver jag inte ligga sömnlös om nätterna för att jag inte vet vad filmen handlade om! ;)