Home, sweet home...

Ibland känns det som att det bästa med en resa är att komma hem. Och just nu känner jag mig rätt så glad och nöjd över att vara hemma i min lya igen.

Självklart så ska inte resan gå helt smärtfritt. Vi skulle byta plan i London, något som kändes lite oroande efter alla terror-varningar. Men trots det så gick, det bra. Första planet var försenat så det blev en liten snabb promenad från ena sidan av terminalen till andra. Äntligen "hemma" på flygplatsen så visade det sig att våra väskor stod kvar i London. De hade inte hunnit med... Detta är ju inget ovanligt i sig. Att väskor åker till andra destinationer eller blir överförda när man själv bytar flygplan. Men saken är att detta är en ovanligt vanlig situation i min familj. Personligen har jag råkat ut för det 2 gånger, min syster 3 och min mamma någon gång mer. Och ofta flyger vi inte! Står det i våra pass att det ska hända med regelbundna intervaller eller handlar det är om "slumpen"?

Så nu väntar jag på mina 4 säsonger av tv-serien Alf ska landa och levereras hem till mig...

Fler rese-mysterier på gång... :)

Kommentarer

Anonym sa…
Välkommen tillbaka - du har varit saknad! :)

Jag är helt säker på att de har en lista där det står att ert bagage ska tappas bort - varför skulle det annars vara så att vissa ALDRIG blir av med sitt bagage medans andra ALLTID (ja nästan då) blir av med sitt?

:)

Alf? Håriga Alf eller någon annan?
Matilda sa…
Nette >> antagligen är det så! Kanske en lösning för att få fler att inte flyga och bidra till klimatförändringarna?

Jajamensan, allas vår 80-tals serie Alf. :D

För bild: http://mystiskt.blogspot.com/2006/10/hur-kan-man-inte-gilla-alf.html
Matilda sa…
Nette >> ps. kul att höra att man varit saknad! :D
Anonym sa…
det är inte bara nette som saknat dig förstås. var i kanada var du? jag har en dröm om att åka genom hela kanada med tåg, från vancouver till halifax, via toronto och montreal. men tågpriserna var så dyra när jag kollade upp det. snyft.

alf no less. jag minns när den började visas på svt. jag gick på högstadiet, och det var alf, och en annan serie om en liten vampyrjägare, som var det hetast tv-programmen. i alla fall bland kidsen.
Matilda sa…
Fredrik >> :) ännu fler som saknat mig! Nu har jag ännu en anledning att le stort.

Jag var i Toronto bara. Jo, det hade varit häftigt att åka genom hela Canada! Det är ju helt olika klimatzoner och växtlighet. Men som sagt, det är dyrt att ta sig dit och dyrt att åka "runt". Det är ju trots allt världens andra största land. Men det är hyffsat billigt jämfört med Sverige. I alla fall om man på kläder, dvd och cd-skivor. Äta ute är också något billigare än här.

Gick Alf på Svt? Minns bara att den gick på tv4... Fast det var ju rätt så länge sedan så jag kan ju ha förväxlat det.
Välkommen hem!
Jag har också kommit hem från storstan...och det ÄR skönt att vara hemma!

Kanske det är så att dom väljer ut vissa färger olika dagar på väskor som ska åka någon annanstans?

Att dom följer något slags schema?

Jag har ingen annan förklaring?

Inte än...kanske jag ska klura på det ett tag?

Hoppa inte!Kram!
Anonym sa…
ÅÅÅ, jag blev också drabbad av att min ryggsäck kom på villovägar och det var struligt värre.

Välkommen hem!
Anonym sa…
Jag jobbar nu på fredag- och lördagnatt, men jag vet inte om det blir nå extra pengar då. Det märker jag när lönen dimper ner, blir extra roligt om det är mer pengar än väntat! =)
rigg sa…
Väskorna har jag ingen bra förklaring till såhär på morgonkvisten... Men välkommen hem, som du har upptäckt har det inte hänt så mycket medans du har varit borta :)
Matilda sa…
stellapolaris >> Färgschema? Hmm.. kanske det. Med min svart- och vitblommiga väska så skiljer den sig i alla fall från mängden och därför ser mer suspekt ut...

Maria >> Struligt var ordet. Saken är att man kan få ersättning från sin försäkring om väskan kommer bort. Men bara om det sker på UTresan, inte hemresan...

Fröken T >> Då borde du definitivt få ett helgs-ob (kvalificerat ob-tillägg). På min arbetsplats gäller detta från fredag klockan 19 till måndag klockan 6 på morgonen. Men som sagt, det blir alltid kul med extra överraskningar!

Rigg >> jag tror förklaringen endast innehas av bagage-personalen på flygplatsen. De har säkert någon rolig lek där de plockar bort var 100:e väska och var tredje röd väska och skickar dem någon annanstans... :)

Nu är väskan i alla fall åter i säkert förvar hemma hos mig! :D