Mango-mystik

Ursäkta, är det någon som vet hur man får en mango att mogna fortare? Den här har jag haft liggande på ett fat på mitt köksbord sedan i fredags, men den är fortfarande lika hård och grön. Och det enda ja ku´nnat konstaterat är att mango är inte som bananer. Och att det verkligen är jättesvårt att få tag i en mango som är "rätt" mogen.


Kommentarer

Anonym sa…
inga tips tyvärr. Vidarebefordra gärna om du får något tips här...
Sofi sa…
Jag har också funderat över det där. De säljer alltid omogna mangos som man måste ha hemma ett tag innan man kan äta dem. Samma sak med avocados. Jag har ALDRIG hittat mogna avocados när jag har handlat!
Cax sa…
Jaha!!!
Det är så en mango ser ut!

Så med andra ord...nej jag har inga tips! :)
Anonym sa…
Ska man inte typ lägga tomater bredvid för att få frukt att mogna. Nej jag kommer nog inte riktigt ihåg. Lycka till.
Sarisen sa…
Du skall definitivt göra som Cat säger. Alternativt lägga den i en äppleskål av samma anledning (en gas som får den att mogna eller hur det nu var). Lycka till som sagt (funkar med avocadosar oxå :))
rigg sa…
tror cat/sarisen har rätt, kommer inte ihåg vad gasen heter...
Matilda sa…
Annika >> ett hett tips verkar vara tomater :)

Sofi >> Övermogna magnos brukar jag hitta i massor. Advokados är också kruxiga, men det går att hitta!

Cax >> ha ha, ja det är så den ser ut :D

Cat >> tomater och gas har jag hört talas om, fast i omvänt syfte. Fick en lektion om att man inte skulle ha tomaterna bredvid de andra grönsakerna i kylen för att tomaterna mognade snabbare och påverkade de andra grönsakerna. Kopplade aldrig att man kunde göra tvärtom för att få motsatt effekt! :D Tackar för tipset. Tyvärr har jag inga tomater hemma för tillfället...

Sarisen >> jag har ett ganska moget äpple här hemma. Tror du det räcker?

Rigg >> Tre stycken som säger samma sak, ja då kan det väl inte vara mer än rätt! :D eller... ;)
Sarisen sa…
Kanske gör det det. Det kan vara värt ett försök om, fast den kanske redan är mogen nu... Det bästa tipset jag fick om tomater var att inte ha dem i kylen alls, de smakar betydligt bättre då :)
lite av varje sa…
1. Jag tycker personligen att mangon SKA vara lite omogen, den är godast då och absolut lättare att skära.
2. Ibland ligger den bara och ruttnar inifrån och ut om den får ligga ute.
3. Det allra bästa är att klämma lite nätt i affären (NÄTT, annars blir det märken!) den ska ge efter alldeles så lite, och lukta om det luktar mango. Gör det det så är det bara att köpa och äta den direkt. Mumsfillibaba!
Anonym sa…
Grön mango kan också vara mogen.
Matilda sa…
sarisen >> imorgon är den nog alldeles lagom att äta :) bara en vecka för sent...

lite av varje >> jo, jag vill inte heller ha den alldeles mjuk, något tuggmotstånd är alldeles okej för min del. Ska testa på det där med att lukta nästa gång... :)

anonym >> absolut! Men är den för grön och för hård så är den troligen inte det :)
Anonym sa…
Lägg mangon i en plastpåse med ett eller flera äpplen. Om du bara vill mogna den lite hoppar du äpplena och använder bara påsen.

Detta funkar på nästan alla frukter men även på grönsaker.

Lycka till!
Anonym sa…
Den kan vara mogen oavsett färg. Jag brukar förvara mina mango instängda i ett skåp tillsammans med mina bananer. De mognar mycket snabbare när de är instängda. Du kan även tex lägga dem i en papperspåse tillsammans med några bananer så kommer de alla att mogna snabbare :)

/Peter
Anonym sa…
För att få mango att mogna snabbare ska man linda in den i tidningspapper. Lite sent ute kanske men då vet du till nästa gång...
/Förbisurfande
Mango det är en tropisk frukt vill du att den ska mogna fortare så lägger du den framför solen annars det är olika mango sorters men om den är ljus grön på insidan så är den omogen är du gul så är den mogen men som sagt det finns olika sorters några jätte mjuka några mellan och andra som är hårda