Googlingssagan del I

Det var en gång en liten finurlig och flitig googlare som ville ha en grävling som husdjur. En dag bestämde hon sig - för det var en tjej - för att bli förkyld med mening så att hon kunde googla så mycket som möjligt och slippa gå i skolan. Först stod hon ute på balkongen i några minuter och försökte få en köldknäpp. När det misslyckades så övergick hon till att svälja konstiga saker, så som vanilj gröt, fast då upptäckte hon att spisen fungerar inte.

Till sist lyckades hon intala både sig själv och sina föräldrar att hon var tillräckligt sjuk för att kunna stanna hemma. Så fort mamman och pappan försvunnit ut ur huset så satte hon igång datorn för att ta sig an dagens första googling. Den hade hon i förhand bestämt att den skulle vara kluriga ord som slutar på block. Dock visade det sig att internet strulade för hon fick bara upp meddelandet "webadressen ogiltlig" hela tiden. Så istället beslutade hon sig för att fortsätta skriva på sin husdjurs-önskelista. Där stod det redan katt och grävling. Nu plitade hon dit frågan får man ha apor i sin bostad? Under det skrev hon med något oläsbar skrivstil: kan man ha en tiger som husdjur? Antagligen så fick man inte det, men man kan ju aldrig vara säker. Och det finns ju bara FÖRDELAR MED EN INNEBOENDE.

Hon satte sig vid televisionsapparaten i stället med en trave telefonkataloger bredvid sig. På TVn visades anders och måns men som bär. Måns var just i det avsnittet Colin Nutley och höll engelska tungan rätt i mun. Eftersom hon sett det avsnittet flertalet gånger redan tillät hon sina tankar flyga iväg. Liksom alla andra normala dagar grubblade hon på existensiella problem i stil med hur gifter man sig hur går det till, KAN MAN BLI DETEKTIV SOM BARN och hur blir man frilansare. Högt filosoferade hon för sig själv:
- Var är Vardagens Gud när man behöver h*n som mest?
Ironiskt nog yppade hon dessa ord samtidigt som telefonen gav ett gällt skri...

Hur ska det gå för vår googlare? Vem är det som ringer? Kommer hon få en grävling till husdjur? Kommer hon finna svaren på alla djupa frågor hon har? Och när kommer hennes föräldrar komma på att hon hellre googlar än går i skolan?

Fortsättning följer... (kanske)

---
PS! Glöm inte att lägga din röst i folkomröstningen till höger! Tiden tickar ner och du vill väl ha chansen att påverka!? :)

Kommentarer

Anonym sa…
jag undrar om du inte överträffade dig själv med den där sagan. mer mer mer!!!
Cax sa…
HAHAHA!!!
Denna saga I Like!!!

*Vrider mig av skratt!*

När kommer tvåan?
Du kanske måste ha fler konstiga googlingar?

Cax fixa! ;)
rigg sa…
Hahaha... Suveränt! Du har fulländat konsten att använda loggfilernas sökordslista känns det som!
Det där var rätt annorlunda!
Anonym sa…
Det där är den Matilda jag känner! Mer!
Matilda sa…
Oj oj oj! Så glad man blir av alla fina kommentarer. Frågan är om jag någonsin kommer att lyckas med en större bedrift, man kanske ska tacka för sig och lägga hatten på hyllan nu ;)

Fredrik >> Vi får se hur lång tid det tar att samla ihop till nästa del. I slutet av nästa (september) månad kanske...

Cax >> "Cax fixa" låter väldigt lite oroande... Ingen manipulering nu av sagans slut... :p

Rigg >> Åh *rodnar* Men någon kommer säkert på något annat som för utvecklingen vidare :p Din poesi gillade jag nog bättre till exempel

Molly >> :D Du med!

Den tatuerade mamman >> Ja, det var det nog! ha ha. Men det här är en väääldigt annorlunda blogg också!

Linn >> ha ha, ja du känner min litterära sida rätt så bra vid det här laget! :D
Cax sa…
Äh inte skulle väl jag inte! ;)
Matilda sa…
Cax >> inte för att din kommentar är sammanhängande. Men du är ursäktad i och med att jag ser hur dags du skrev det...
Cax sa…
Jag klarar inte mer nu!

Matilda, det är en sak jag måste berätta för dig.

Jag har försökt att påverka sagan med att göra konstiga googlingar.
Jag skäms över mitt agerande och önskar att jag kunde ha det ogjort!

Jag ber om ursäkt!

Puh...nu känns det bättre! ;)
Matilda sa…
Cax >> Haha.. du är rolig du! Frågan är bara vad jag ska göra med de här googlingarna du åstadkommit. För rent tekniskt räknas de som googlingar, men borde jag använda dem... Jag får tänka på det. Du är ursäktad för denna gången ;)
Anonym sa…
aah, blir det nån fortsättning?
Matilda sa…
hoLeopardia >> Jajamensan!