Jag vill också ha sommarlov

Varför kan man inte få ha sommarlov längre? Två månader utan bekymmer. Utan ekonomiska besvär. Utan att vara tvungen att behöva jobba. Utan att ha några krav på sig överhuvudtaget. Varför är två månaders sommarlov reserverat för dem under 20 år?

Två månaders ledighet. Två månader att återhämta sina krafter. Två månader att hitta sin inspiration och vilja. Två månader utan stress.

Idag började skolan ånyo. Eller snarare universitetsstudierna. Hela denna veckan har jag jobbat. På två ställen dessutom. I två olika städer. För att väcka empati hos er läsare kan jag ju berätta att jag igår morse åkte till första jobbet och behövde då gå upp halv sju på morgonen för att ta mig från stad ett till stad två. Tillbaka sedan sent på eftermiddagen i stad ett för att jobba till närmre tio. Imorse var det upp igen tidigt och åka till stad två, tidig eftermiddag var det dags att ta sig till stad tre för inskrivning.

Just nu orkar jag inte ens tänka på pengar, studiepoäng eller något "vuxet". Orkar inte ens titta åt soporna som inte hunnits bäras ner till sophuset. Har inte orkat ta bort ren disk från diskstället där det stått några dagar, inte orkat diska veckans lunchboxar som istället fått nöja sig med att bli avsköljda.

Det enda jag tänker på just nu är: varför kan ingen ge mig ett två månader långt sommarlov?

Kommentarer

Anonym sa…
Det är snålt. Väldigt väldigt snålt!
Du får väl jobba som lärare, då får du sommarlov och alla andra lov också. Betalt dessutom, i och för sig så får du lite mindre i lön varje månad för att du ska få betalt på loven, men det är ledigheten som är viktigast. Fasen vilket jobbigt jobbliv du har just nu!
Matilda sa…
Linn >> Jepp, mycket snålt!

Den tatuerade mamman >> Arbetstiderna för en lärare hade passat mig perfekt! Men dessvärre inte arbetsmiljön...
Jo du, det var jobbigt kan jag lova. Men nu är det över! För den här gången... Nu blir det mest plugg och lite mindre jobb.
Anonym sa…
Jag avundas dig inte. Gud så skönt det är att ha studierna bakom sig! I och för sig måste jag gå upp kl 06:45 varje morgon och åka till ett jobbigt jobb, men det är ändå bättre än att plugga.
Kämpa på!
Anonym sa…
åååå, klart du ska ha sommarlov!
Matilda sa…
Cat >> Samtidigt kan jag vara lite rädd för arbetslivet, det känns så vuxet på något sätt. Men det positiva är att man har kontroll över sitt liv på ett annat sätt än vad man har som student.

Maria Byström >> Ja det kommer en sommar nästa år också :)
Anonym sa…
Sommarlov vore inte så dumt...
En fördel med att jobba är i alla fall att man får betald ledighet. Visserligen bara fem veckor per år, men dock! Jag som tidigare enbart varit student eller timanställd fick denna sommar för första gången i mitt liv betald ledighet. Känns rätt lyxigt! Man är ledig, får pengar som vanligt PLUS semestertillägg, och dessutom slipper man köpa månadskort för resor till jobbet och slipper betala uteluncher. Jag kunde resa bort en vecka och ändå ha hyfsad ekonomi. Inte helt fel... :-)
Matilda sa…
Annika >> Nu blev jag avundsjuk! Så vill jag också kunna ha det! (någon dag...)