Den mystiska institutionen

På institutionen jag går på finns en stor hylla med massa postfack i. Massor och massor, det är kanske att ta i. Men trettio-, förtiotalet namn står åtminstone bredvid varje fack. De tillhör personal, professorer, forskare och andra med olika befattningar so är knutna till institutionen. Många av dessa vet jag inte riktigt vem de är, men är som ett namn på en artikel som tillhört någon obligatorisk kurslitteraturslista. Antagligen har jag sett dem, det irrar omkring en hel del människor som plockar åt sig post och dricker kaffe.

Efter en nedbantning huserar numera institutionen i två byggnader (så vitt jag vet). 10 stycken har eget arbetsrum som jag vet om. Någon är nog inhyst hos någon annan forskningsenhet. Men var gömmer sig alla andra? Doktoranderna har troligen inget eget revir förvisso, men var tar 20 personer vägen? Så värst små och osynliga är de väl ändå inte?

Kommentarer

Anonym sa…
De är kanske inte så ofta på institutionen. Jobbar hemifrån eller inte alls, kanske.
Matilda sa…
Cat >> Med tanke på mängden litteratur och artiklar dessa människor hostar upp så skulle jag nog allt tro att de jobbar i alla fall :)
Anonym sa…
Jag vet. Ett eget litet krypin borde alla ha...
Matilda sa…
Maria >> Ja en liten skrubb någonstans borde vara standard i alla fall
Anonym sa…
du kanske själv ger svaret i slutet av första stycket: "det irrar omkring en hel del människor som plockar åt sig post och dricker kaffe." då behöver man ju inget rum, i alla fall inte om man dricker kaffet ute eller i kafeterian.
Matilda sa…
Fredrik >> Så kanske det är! Skiva och kolla mail kan man lika bra göra hemma :)