Efterlysning : nostalgisk senap

Jepp, jag letar efter senap. Eller åtminstone senapsglas. I alla fall tror jag det är senapsglas, det kan vara så att jag förvirrat ihop det. Men jag tänkte att vi skulle slå våra kloka huvuden ihop och hjälpas åt.

För fleeeeeera år sedan hade vi hemma små dricksglas med motiv av Kejsarens nya kläder och Hans och Greta. Jag inbillar mig dessutom att vi hade samma form med Pippi Långstrump. Dessa var flitigt använda hemma hos oss vilket ledde till att en efter en skadades och gick sönder. Troligen handlar det om senapsförpackningar som gick att använda som glas, men detta är inte helt säkert.

Jag har försökt att googla mig fram till upplysningstillstånd, men utan resultat. Är det någon annan som hör nostalgiklockorna ringa?

Kommentarer

Cax sa…
Nej, vet nog inte vilka du menar.
Men jag köper just nu senap av en viss sort (orkar inte kliva ur soffan för att kolla vilket märke) som passar utmärkt till wirre-glas.

Du kanske vet vilken jag menar?
Du vet den dära tuben med skruvkork?! ;)
Nej då...det är glas!
Vad ska du ha dom till? Och har någon "hittat" dig än?
:)
Matilda sa…
cax >> Tub med skruvkork? Kan man dricka ur en tub?

Stellapolaris >> Skulle mest vilja ha dem lite som nostalgi. Så som jag minns dem så var de väldigt fina.
Nope, tyvärr har ingen "hittat" mig än. Å andra sidan har jag väl inte ansträngt mig särskilt mycket för att någon talangscout ska hitta mig heller
Cax sa…
Kunde man förr i tiden dricka mjöd ur horn, då funkar det nog att dricka ur tub idag! ;)
Anonym sa…
Jag har inte heller hört talas om dem men gjorde en sökning på skoj - i Danmark (sennep - tänkte på Kejsarens nya kläder) har de haft glas med barnmotiv men jag hittade däremot inga av de du sökte. Sedan sökte jag tyska senapsglas (senf - Hans och Greta)men tji fick jag där också! Om någon hittar dem får du gärna sätta upp dem här på bloggen för nu har du väckt min nyfikenhet! :)
Anonym sa…
Vi drack ur senapsglas när jag var liten, men de hade inga bilder på sig.
Vi hade senapsglas när jag var liten, men inga med motiv på. Det låter lite långsökt med barnbilder på en senapsglas "burk"
AnnCharlott sa…
Det kanske inte var senapsglas. Mina föräldrar brukar samla senapsglas och har alltid gjort, men jag har aldrig sett några med barnmotiv på. Och jag är ganska gammal :-)
Matilda sa…
Alla >> Hm, efter era rapporter så verkar det som att det inte handlar om senapsglas. Där ser man, mamma har inte alltid rätt ;) (det var hon som sa att det var senapsglas...)

Cax >> Har du sett Anders och Måns inslag om saker man har på tub? Om inte MASTE du bara se det! Den fins på Du-Tub (ha ha)

Nette >> Tackar för din hjälp! Du är mer språkkunnig än jag :)

Cat >> Rätt så trevigt med saker som går att återanvända! Annars hade man ju bara slängt dem i återvinningen.

Den tatuerade mamman >> Nja så långsökt tror jag inte det är. Såg för inte så länge sedan tysk/polsk/något-annat-språk-som-jag-inte-kan med djur och växter på som uppenbarligen riktade sig åt barn.

Anncharlott >> Så gammal är du nog inte ;) Folk samlar på de mest roliga sakerna :D
Anonym sa…
Jag är inte språkkunnig - slog upp orden på lexin eller någon annan ordbok...Internet är en fantastisk leksak just för att man kan låtsas vara duktigare än vad man egentligen är men sedan är ju jag så pass dum att jag erkänner mina knep :D
Matilda sa…
Nette >> haha, du skulle inte ha sagt något, jag hade målat upp en fin bild av dig som språkgeni ;)
Anonym sa…
Visst var det senapsglas! Har för mig att det var Druvans eller Slotts eller liknande.
Agnes sa…
Detta är en mycket gammal blogg jag svarar på, jag vet. Du hade dock rätt. På 80-talet så såldes senap från Druvan i glas med sagobilder på. Mer info har jag inte. Jag har dock själv två av dessa glas kvar. Jag hittade denna blogg när jag sökte info om glasen.
Matilda sa…
Agnes >> Tack Agnes för att du tog dig tid att skriva! :)
Sedan inlägget skrevs har jag faktiskt fått tag i några glas med Hans och Greta och med Kejsarens nya kläder