Morgonpigg yrkeskår

Varför är hantverkare så fruktansvärt morgonpigga? Nästan var gång det ska komma någon och fixa något i lägenheten så vill de gärna komma så tidigt som möjligt. Hade en målare här en gång som skulle måla om badrumstaket (färgen hängde i flagor...) och han kom klockan 7 på morgonen. Och nu ska en annan nisse komma hit för att fixa så att toalettstolen inte sluttar i samma lutning som golvet (dvs ganska mycket!). Den nissen vill komma halv åtta. Visst är jag uppe vid den tiden, det är inte det. Men nu måste man ju gå upp extra tidigt så att man inte öppnar dörren i pyjamas.

Finns det någon annan yrkesgrupp (frånsett tidningsbärarna och bagarna) som är så morgonpigga?

Kommentarer

Anonym sa…
Vill bara passa på och tipsa om det förträffliga b-samfundet, som inte gillar att morgonpigga människor styr och ställer över oss andra:)
Cax sa…
Euhm...dom flesta industrier slår upp portarna vid 06.00 och 1 timme framåt.

Det är ett ganska vanligt fenomen. ;)
Anonym sa…
Typ alla inom den offentliga sektorn ju. Och en massa andra ;)

Hur skall man annars hinna med en åttatimmars-dag på jobbet, om man inte börjar klockan sju?

(Det är mitt försvarstal när folk blir sura för att man klipper gräs för nära deras hus på morgonen)
Matilda sa…
Cat, Cax och Linn >> jajajajaja! jag ger mig!! Men bara för att HAN börjar jobba klockan SJU på morgonen så behöver han väl inte beröva mig från min sovmorgon (som varar fram till klockan sju normalt)!!?? Kan han inte göra pappersarbete eller något sådant den första timmen?? ;)
Anonym sa…
Jag blir galen på hantverkare. Alltid börjar sin arbetstid då jag går och lägger mig.

Grrrrrr.
Matilda sa…
maria >> Ja SÅ kan man också se det! Haha, och då blir det genast ÄNNU jobbigare :D
Anonym sa…
Alltså Matilda jag är på din sida. Jag avskyr att gå upp på morgonen. Min dygnsrytm är lite senare än de morgonpiggas.
Linn: Man kan hinna med en åttatimmarsdag när som helst på dygnet egentligen. Man kan jobba t ex 8-16.30 eller 9-17.30 eller 10-18.30 osv.
Matilda sa…
Cat >> Att börja klockan nio är ren lyx! Men då ska man hellst sluta vid fyra också, så blir det än mer lyxigare. Visst, man förlorar någon timmes lön, men det måste det vara värt!? Utvilade och glada medarbetare vill väl alla ha?
Anonym sa…
Cat >> Visst är det så. Men jag tror iofs att folk skulle sura då också, när man stör matron, barnens läggtid osv. Dessutom finns det ganska många yrken där man behöver jobba undan en del saker på morgonen när det ine finns folk i vägen.
Matilda sa…
Linn >> Exempelvis gatuläggare! Går ju inte direkt att utföra stora gatuarbeten mitt i rusningstiden precis...
Matilda sa…
Jag har heller inte fattat varför de alltid vill börja tidigt. Vad gör de på eftermiddagarna? De måste ju jobba då också?

Fast det är nästan värre när de säger att de kommer någon gång "under dagen"...vilket kan betyda när som helst mellan 7 och 16, men mer specifikt vid tidpunkten när man står i duschen eller precis har lagat mat. :-) Jag väntar på min kvartersvärd som ska laga en kran "om tidigast två veckor, jag kommer in med huvudnyckel men ringer alltid på ett par gånger först". Hmm...
Matilda sa…
Matilda >> Gillar inte heller det där med "någon gång mellan den och den tiden" eftersom man inte kan göra någonting, man vågar ju inte ens gå på dass...
Men din hyresvärd får väl inte gå in i din lägenhet utan ditt tillstånd?
Matilda sa…
Nej, han måste fråga först, men jag har sagt att det är OK eftersom jag inte alltid är hemma på dagarna och jag inte vet vilken dag han kommer.
Matilda sa…
Matilda >> Nu börjar det nästan kännas lite schitzofrent, å andra sidan så blir det lätt så när man har ett av topp 10 populäraste namnen... :p
Läskigt ändå! Hoppas han åtminstone ringer på dörren först för att dubbelkolla att du verkligen inte är hemma...