Som om jag vore med i en musikvideo

Kommer någon ihåg tv-reklamen som gick för några år sedan där en ungdom (kön är relevant, dels för att jag inte minns) gick runt och lyssnade på hög musik från sin mp3-mobil och upplevde världen runt omkring precis som en musikvideo? Det är den känslan jag får när jag sätter hörlurarna i öronen och sätter igång min musik-telefonick och ger mig ut på stan. Världen runt omkring blir scenografin i en låt där jag är huvudpersonen. Det är verkligen avkopplande och befriande att bara kunna stänga ute alla tankar och bara njuta av musiken.

Dock blir situationen något märklig när Kristoffer Jonzons* låt Kyssen i Rosenlund spelas i mina lurar. Då han i den låten vandrar genom Stockholms stadslanskap. Detta dels för att jag befinner mig på behörigt avstånd från huvudstaden och dels för att jag saknar total lokalkännedom om den samma...

*Kristoffer Jonzon är egentligen malmöbo och medlem i ett av världens bästa band, Pendletones.

Kommentarer

Cax sa…
ÅH SHIT!!!
Jag är precis likadan jag med!
Jag lever mig verkligen in i musiken när jag är ute och går.
Jag är inte helt säker...men det händer nog att jag sjunger när jag är ute och går med.

Men vad tusan...vill någon skratta så bjuder jag på det! :)
Anonym sa…
Jag förstår precis vad du menar, och det händer att jag undrar hur 'utomstående' uppfattar en?
Anonym sa…
Åh, jag instämmer. Brukar fundera över om den just nu spelade låten är soundtracket till filmen om mitt liv, hur skulle den filmen uppfattas då? Tänk dig, du är ute och går på gatan, det regnar lite lätt. Den scenen får ju helt olika innebärd om man lyssnar på en ballad, något lite ilsket som millencolin eller något hurtigt som håkan hellströms "ramlar. ganska intressant, och dessutom går promenaden mycket fortare.
Anonym sa…
Lyssna och njut. Själv är jag alldeles för trött för att njuta av musik just nu.
Matilda sa…
Cax >> Jag kväver mina försök till medtrallande, har nämligen ingen vacker röst... :P Det som blir riktigt jobbigt är när det kommer en sådan låt som man bara vill hoppa och studsa till, det går liksom an hemma, men i matbutiken?

Notes from a vigorous mind >> De får uppfatta en precis hur de vill :) Personligen ser jag mestadels rätt så nollställd ut eftersom det oftast bara är tankarna som sprungit iväg. Men ibland går man ju runt med världens största leende och förhoppningsvis smittar det av på de förbipasserande :)

Linn >> Haha, exakt! :D Kommer du ihåg skivan jag gav dig för några år sedan? :p det var ju ett litet soundtrack på sätt och vis...

Cat >> :( tråkigt att höra att du inte orkar njuta av musik ens...