Vem köper popcorn på torget?

Jag har lagt märke till en försäljare som har ett stånd på ett torg inne i stan. Han säljer nötter, torkad frukt och godis och sådant i den stilen. Och så har han en popcornsmaskin. Ni vet en sådan glaskub där man ser popcornen exponeras genom glaset. Det är ståndet står på torget i princip hela dagen och jag misstänker att popcornen som finns i maskinen är samma större delen av dagen. För vem köper egentligen popcorn på ett torg? Och mitt i veckan?

Popcorns-kulten är väl starkt begränsad till biosalonger och mysiga hemmakvällar framför tv:n (samt lågstadie discon)? Förvisso ligger det en biosalong i närheten, men de flesta väljer att köpa sina upphettade majskorn där. Och frågan är om jag någonsin sett någon köpa popcorn av mannen på torget, eller ens sett någon vandra runt på stan med en påse popcorn. Njäe, jag tror faktiskt inte det. Därmed definitivt inte sagt att den här försäljaren inte skulle ha en popcorns-kundkrets... Sedan undrar jag förvisso också hur de som har det här ståndet går runt rent ekonomiskt, så hemskt många som köper nötter där var dag kan det ju inte vara.

Ps. Ett litet tips för er nyfikna: imorgon smäller det! ;)

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tror inte heller folk köper popcorn på torget? Å inte nötter heller? Inte så mycket att det kan gå runt iallafall? Konstigt!

Nu har jag en länk nere i inlägget som går till en bild så du kommer åt att läsa artikeln! :)
Matilda sa…
Nette >> susar genast in och läser artikeln!
Cax sa…
Alltså...har du en som står och säljer popcorn alla dagar i veckan på torget?
LYLLOS!!!
Jag bor ju i en mindre håla...å där finns det ta-mig-tusan igen popcorn-försäljare.

Men OM det hade funnits en, då hade jag nog varit enda kunden.
För det är nog som du säger...vem köper egentligen?!

Förresten...något helt annat.
Inte har fröken Facebook?
Matilda sa…
Cax >> Nja, jag vet ju inte om jag känner att det är ett privilegium att ha det...

Äh? Fase? Fas? Bok? EH??
Skämt å sido, nope det har hon inte, och hon har inga planer på att skaffa det heller. Hon trodde för övrigt att Cax raderade sitt konto (bloggade han inte något om det?) ;)
Minna sa…
Du har en kul blogg själv!!!!
Cax sa…
Jomen...alltså...ja skulle bara...sen så...någon skickade en ny invit...skulle skicka ett mess...

Äh...oki jag har åter tagit upp det där med ansiktsbok! :)
Du har rätt, popcorn är ju nåt man brukar käka på bio, tivoli, cirkus och sånt... Han kanske säljer skumma saker egentligen, så skulle det i alla fall vaa om det var en film :)
Matilda sa…
Minna >> Tack :D

Cax >> Jajaja, ursäkter ursäkter ursäkter ;)

Den tatuerade mamman >> Jag har också funderat i de banorna. Om man säger rätt kodord så får man något annat än en påse torkade bananer...
Anonym sa…
Låter lite tragiskt faktiskt. Hoppas att någon köper något av honom någon gång.
Matilda sa…
Cax >> Så lätt faller du för grupptryckete

Cat >> Lite medlidande har man ju och hoppas att han åtminstone får ihop till hyran av lägenheten efter hyran av torgplatsen är betald..
Anonym sa…
Hans dröm här i livet kanske är att äga en egen biosalong. Och han har börjat bygga liksom. Snart kommer du se en stor vit skärm bakom honom. Så småningom kommer det mjuka röda stola. Och till sist ett surroundljud. Där har han då sin lilla torgbio, och kommer GARANTERAT får sälja sina popcorn.
Matilda sa…
Linn >> AH, det är SÅ det ligger till! Kan visserligen behövas nu när en massa biokedjor lägger ner på grund av konkurs!
Vilka tvivlare! Efter ett halvår i Tyskland där de sötar (!) popcornen kom jag till Prag där riktiga saltade popcorn såldes på torget. Oj, vad jag åt!
Matilda sa…
Carina Starkström >> Haha, han som står på torget kanske är tjeck! :D