Aja baja!

Jag är en av dem som inte tycker om att kladda i böcker, och då underförstått mina egna. Men många studenter använder både bläck och överstrykningspennor i sina dyrt införskaffade kursböcker. Detta får i och för sig alla göra som de vill.

Men när det kommer till biblioteksböcker så tycker jag väl ändå att man ska värna om denna möjlighet att gratis få låna nya och dyra böcker. Men alla är tydligen inte av samma åsikt som jag. Här nedan tänker jag presentera ett exempel på hur det kan se ut när man lånar böcker från ett universitetsbibliotek (eller högskolebibliotek om man hellre vill säga det). Här har lånetagarna markerat med både blyerts och färggrann penna. Och recenserat dess innehåll! Vidare i boken kunde jag hitta illustrationer över glada gubbar, kommentarer till författaren osv.

Varför?

Kommentarer

Anonym sa…
Herre min get!

Sånt där är oförlåtligt. Så himla egoistiskt.

Grrrrr.
Anonym sa…
Det är dålig stil! Om man nu måste anteckna, sätt in post-it's för bövelen.

Mina egna böcker däremot, där kladdas det för fullt.
Anonym sa…
Som bibliotekarie känner jag ett oresonligt hat mot sådana människor. Fick jag som jag ville, skulle de förpassas till någon liten ö i nordatlanten:{ Ok tog kanske i lite grand där, men du förstår nog vad jag menar.
Anonym sa…
Jag känner en obeskrivlig avsky till allt slags klotter... klotter i böcker...klotter på husväggar.

Det är så himla onödigt *suck*
Vilket konstigt beteende och respektlöst att klottra i biblioteks böcker! Jag har aldrig sett några anteckningar i mina lånade böker, men jag har ju också mest lånat skönliteratur.
Matilda sa…
Maria >> Ja, om de nu verkligen MÅSTE göra några små blyerst punkter i marginalen så kan de ju sudda ut dem i efterhand. Eller, näe, låt bli biblioteksböckerna överhuvudtaget! :)

Linn >> Post-it-lappar är ju perfekta, de går ju att återanvända (för det mesta) också.

Cat >> Förstår dig precis! En liten kall ö, utan drickbart vatten... :p

Nfavm >> en sorts klotter diggar jag dock. Det är Bankseys www.banksy.co.uk

Den tatuerade mamman >> I skönlitteratur kan man också hitta små krusiduller, men det är mest i faktaböcker. Och i synnerhet sådana som finns uppsatta på studenters litteraturlistor... Så det är sådant jag får stå ut med eftersom jag inte vill köpa min litteratur. :)
Jag tycker det är bra med sånt klotter, hehe, då har de ju antagligen strykit under det väsentliga, så kan man läsa det istället för hela boken, om man har bråttom ;)
Matilda sa…
Sofi >> Jo, så kan det också vara. Men för mig är det tvärtom. Jag lurar mig själv att det som inte är understruket är ovässentligt och så behöver det ju inte vara...