Här varde icke ljus

Av någon obegriplig anledning så händer det väldigt ofta att alla gatljusen släcks ner i ett stort kvarter (min definition av området mellan två större vägar inklusive alla smågator där emellan). Ikväll hände det igen. Kom hemcyklandes från jobb och det var tänt i det område jag kom ifrån, sedan var det helt mörkt i nästkommande. Det enda ljuset man såg kom från trafikljusen, lampförsedda fordon och från upplysta lägenheter. Det är tur att man har välfungerande cykellampor. Både de stora gatorna och de små var släkta. Och som jag sa så har detta hänt förr.

Jag kan inte rå för det, men jag funderar ju självfallet vad det kan bero på.


  • Är det ett försök från kommunens sida att minska på elförbrukningen och därmed också fördröja klimathotet?

  • Är det några små busungar som hittat rätt/fel elskåp att leka med?

  • Är lamporna seriekopplade i stället för parallellkopplade? (dvs att släcks en så släcks alla ifall en glödlampa går itu)

  • Är det för att ge konstiga männsikor en chans att gömma sig i buskarna?

  • Vill trafikpolisen få upp sina siffror?

Ja ni ser, det kan finnas hur många tänkbara förklaringar som helst...

Kommentarer

Anonym sa…
Du kan också klura över varför gatlamporna ibland lyser på förmiddagen trots att solen lyser och sedan är släckta när solen har gått ner. Det råkar jag ofta ut för påväg till och från jobbet.
Linus sa…
Jag tror det är staten som vill dölja något. De släcker gatlampor/vänder bort övervakningskameror just som de skickar in en antiterroriststyrka eller liknande.
Anonym sa…
Ja, det där är mysko. Tål att grubblas på...
karro sa…
fy vad läskigt, jag skulle bli jätterädd!
Självklart har dom gjort så ENBART för att du ska få ytterligare material till din blogg!

Eller huuuur?

;)
Matilda sa…
Cat >> Ja det är också rätt så skumt, nu när du nämner det... Rätt så onödigt och slöseri på el är det!

Linus >> Aha! Det skulle det kunna vara. Men varför göra det i ett av stadens lugnare stadsdelar? Eller ja det vore kanske mest logiskt när jag tänker ett steg längre, det är ju bättre att fördela brottstatistiken jämnt över stan...

Maria >> Jepp, jag grubblar så det knakar i tankeloberna :)

Karro >> Det är inte så läskigt vid sjutiden på kvällen, men när klockan passerat tio och gatuljusen också släkts, DÅ lovar jag dig att det är läskigt. Då cyklar man på som sören!

Stellapolaris >> Haha! Så måste det givetvis vara! Vad skulle jag annars fylla min blogg med? :D I så fall är jag djupt imponerad över att de styrande i staden upptar sin viktiga tid med att läsa en trivial blogg som min. :D Fast här slipper de både kostym- och slipstvång, det går lika bra med jeans och t-tröja!
Var djupt imponerad av mig istället som kom på dom...
;)
Matilda sa…
Stellapolaris >> Men givetvis är jag det! :D Jag står i evig tacksamhetsskuld! ;)

och nej, jag är inte ironisk!