Ta en kaka, jag bjuder!

Tänkte att det skulle vara passande att bjuda på lite fredagsmys! Så jag plockade fram ett och annat ur skafferiet.





Vad kan det bli av detta måntro?





JO! Tadam:


Chokladbollar! Varsegoda och ta för er! :D

Medan jag stod och skapade dessa läckerbitar påträffade jag självfallet ett mysterium i receptet. Enligt instruktionerna skulle det bli tjugo stycken bollar på en enkel sats. Nu gjorde jag en och en halv så då borde det ha blivit 30. Men så tycker jag om att göra stooora bollar, och då kunde det omöjligt bli så många. Det blev ganska få upptäckte jag när jag hade rullat halva satsen. Så då fick de bli mindre bara för att det inte skulle se snålt ut.

Men jag tycker att jag upplever detta väldigt ofta när jag bakar. Enligt receptet ska det bli en viss summa, men det stämmer nästan aldrig. Pannkakor, kanelbullar, muffins... Ja, det blir aldrig lika många som receptet gör anspråk på. Jag förstår inte varför! Finns det något standard mått för hur stora/små chokladbollar får vara enligt receptskrivarna? Och är de stora bakverken endast för konditori? Jag har nämligen både sett chokladbollar stora som tennisbollar och kanelsnäckor som varit nästan lika stora som tallriken här ovan. Frågan är ju var DE fått sina recept från... Mystiskt...

Men men, nog med mysterium för idag, hugg i vetja! :D

Kommentarer

Cax sa…
Oj oj oj! Jag springer genast och sätter igång en balja med kaffe. Sedan hugger jag in på dom färggranna bollarna. *Mumus mums* Man tackar! :)
Anonym sa…
Åh, tack för underbara chokladbollar! Supermumsigt juh :D
Anonym sa…
Oj vad GOTT! Men du - det där har jag funderat över många gånger - HUR får de så många av en sats??? Oberoende hur jag än gör lyckas jag inte få samma mängd och när jag sedan testat (typ muffins) så blir resultatet en sådan storlek på muffinsen att jag aldrig tidigare sett såna? Konstigt!
Anonym sa…
Det där har jag också tänkt på. Recepten verkar vara för dem som äter som små fåglar.

Men gud så gott och tack för att du bjuder. Jag ka härma dig ikväll :-)
Anonym sa…
Det var inte igår jag åt en chokladboll precis. Tycker liksom att en är god, men sedan tar det stopp. Då är det ingen idé att rulla flera stycken.
Matilda sa…
Cax >> Varsego! Det var ju du som bjöd senast, om jag inte helt missminner mig ;)

Nfavm >> Ja visst är det! :D

Nette >> Det är jättemystiskt! Man ska nog göra så små bollar som möjligt. Fast det där med muffins, du vet att det finns olika recept beroende på vilken sorts muffins det ska vara ("svenska" eller amerikanska)?

Maria >> :D Men här äter vi inte som fåglar i alla fall! :p

Cat >> Man kan ju göra en jättestor... :p
karro sa…
Å vad gott!! Tack!
Matilda sa…
karro >> varsego
Anonym sa…
Mmmm, vad sugen jag blev på chokladbollar! :P Jag brukar alltid göra dubbel sats, för jag tycker det blir alldeles för få annars. :D
Kul att du hade hittat till min skissblogg! Hoppas du får skoj med skisserna!
Här var det riktigt skoj att läsa. :D
/Kicki