Blomsterflugor

Jag blir snart galen! Hur blir man av med blomsterflugor? De tycks ju föröka sig med en hastighet värre än kaninerna...

Hoppas ni alla haft en bra helg. Jag vet inte riktigt var min tog vägen, jag tror den försvann någonstans mellan jobb och jobb...

Kommentarer

e sa…
Blanda vatten och ättika tror jag. Har inte testat själv men jag tror det är nåt sånt där husmorsknep. Men om jag var du så skulle jag inte lita på mig utan googla lite ;)
Matilda sa…
E >> Ättika har jag nog också hört nu när du säger det, det låter bekant.
Man kanske ska googla ändå. Typ "hur dödar man blomsterflugor", "varför finns blomsterflugor" eller kanske "är blomsterflugor din mardröm också?" Folk kommer få fnatt när de ser hur folk har kommit till deras bloggar...
rigg sa…
har sagt det i en annan blogg nu i helgen... "helgen är bara ett kort glapp mellan två arbetspass" (fast det är väl plugg för dig)
rigg sa…
har nå't diffust minne att jag hört något om en pytte-skvätt diskmedel i ättiksvattnet oxå, för att ta bort ytspänningen och verkligen dränka de jäklarna.
Matilda sa…
Rigg >> Jag både pluggar och jobbar, ibland mer eller mindre av det ena.
Jag googlade på Es inrådan och hittade någon som tipsade om att man skulle hälla sirap, vatten och diskmedel i ett glas, och efter 2-3 dagar skulle dessa djur simma runt i det... Låter nästan som myror på det sättet, att de dras mot sötma...
Hilda sa…
Min försvann mellan gammalt smink och ....gamla kryddor, ja så var det nog....
Anonym sa…
De blomflugor som ockuperar mitt hem, är stora som småbilar. Okej det var en liten överdrift, men de är stora, de är många och de flyger alltid in i min näsa eller mun.
Förresten ska man spreja eller vattna blommorna med ättiksvattnet?
Släng ut blommorna!
Tammtarammtarararararatamm...
;)
Anonym sa…
Gud så bra att du tog upp detta. Bananflugor är en plåga. Fy.
Matilda sa…
Hilda >> Och inte kommer den igen! ;)

Cat >> Hm... spreja tror jag, men det är en gissning!
Ja de rackarna växer ju så det knakar om man inte får tag i dem!

Stellapolaris >> Du skulle bara veta hur många blommor jag slängt ut! men mystiskt nog kommer det fler blommor och fler blomsterflugor!

Maria >> Fast egentligen är de ju ganska små och obetydliga... De gör ju ingen skada EGENTLIGEN och de är ju inte farliga som getingar... Det är ett i-landsproblem helt enkelt!
Jag skulle vara glad om det fanns flugor i mina krukor. Då skulle iaf något leva i dom. :D
Vi hade också flugproblem (bananflugor var det iofs) här hemma innan, MEN sen skaffade vi en köttätande växt! :D Lite dåligt samvete fick man när man såg de stackars flugorna kämpa för sitt liv, men...ja, problemet var löst i alla fall :)
Matilda sa…
C. van Tijaax >> Vill du importera lite!? ;)

Sofi >> En köttätande växt som äter flugor!! Wow! Det låter spännande! Det kanske man ska ta och införskaffa! Fast.. den måste man också vattna va? :s