Övervakningskameran vid clementinerna

Idag på min lilla matinhandlingsrunda så upptäckte jag en övervakninskamera i affären. Det i sig är ju inte särskilt konstigt, säg en stor affär som inte har det! Saken var att den här sitter väldigt synligt, antagligen den första jag observerat i affären. Man blir plötsligt observant på att någon ser en, man skärper till sig. Det blir som panopticon (Michel Foucault), vetskapen om att man kan vara övervakad när som helst, var som helst gör att man fogar sig efter reglerna. Lite "Big Brother sees you" (George Orwell).

I alla fall, om vi ska snacka ren svenska och inte blanda in massa jobbiga teoretiska termer ;) så var den här kameran något märkligt inriktad. Den hängde snett över ett jätteberg av apelsiner och clementiner och verkade till stor del inriktad på att filma just dessa citrusfrukter. Varför är den det, undrade jag nyfiket. Kan det vara så att folk stjäl extra mycket frukt? Eller hittar ungarna på mest hyss i frukt- och grönsaksavdelningen? Eller har denna avdelningen den roligaste personalen som spexar inför kameran? Får clementinerna fötter på natten och byter plats med äpplena?

Kommentarer

Anonym sa…
ja, det är nästan så att man misstänker clementinerna!

åh, den som fick vara en fluga på väggen när personalen hade ett sammanträde för att besluta om var de skulle hänga upp övervakningskameran.
Anonym sa…
Jag har hört ryktas om att just clementiner är frukternas "bad boys" och att de hittar på en riktig massa fuffens under stängningstid:) (Hade ju varit kul om det var så)
Matilda sa…
Nfavm >> Haha, ja man undrar ju vad de andra förslagen var! "Godiset? Nä men det är en klassiker, alla TROR ju ändå att de är övervakade där" "Men vid mjölken då? Äh, vem lyckas gömma tio liter mjölk under tröjan?"

Cat >> Så härligt om det kunde vara så!! :)
Anonym sa…
Ja, huvva. Men det finns säkert någon som yttrat sig om att det kan följa md en liten terrorist bland citronerna som trättfärdigar storebror...

Vi är alltid bevakade, tyvärr...
I bland kan det finnas lite ruttna clementiner. Det kan naturligtvis INTE vara affärens fel ( rensa bort dålig frukt) Utan det kan vara kunder som pillar på frukterna och smittar dem med mögeläckelsaker.
Det kan de se med kameran.
Spridaren av mögeläckelsaker har alltid grönt nagellack med rosa elefanter på.
Så du vet.
:)
Matilda sa…
Maria >> Citronerna är ena lömska typer! Bara det att de är knallgula väcker misstänksamhet!!

Den tatuerade mamman >> Fy för dessa mögelspridare! ;)
Hilda sa…
Jag säger bara: -Sverige.....!!!
Matilda sa…
Hilda >> Haha... ja det är något med det här landet!