Bananskal

Såg en kvinna härromdagen som slängde något stort över ett staket. Det fick mig att rynka på näsan och efter en närmare efterforskning så visade det sig vara ett stort gult bananskal som hade landat mitt i rabatten. Förvisso sägs det att man kan slänga frukt i miljön eftersom det är en naturprodukt som förmultnar och ger näring åt djur och jord. Men förmultnar bananskal verkligen? När jag var yngre slängde vi aldrig bananskalen i komposten för att de inte var lika nedbrytbara som andra matrester. Vilket kan bero på att bananer inte växer här i samma utsträckning som äpplen (där bananerna växer kanske äpplen och rabarber inte kan förmultna?). Dessutom är de flesta sprejade med massa otrevliga medel som nog inte rosenbuskarna blir glada över.

Some words of advice:
  1. Låt inte någon annan öppna dörren när det kommer religiösa grupper och predikar, då återkommer de VARJE månad med nya informationsnummer.
  2. Fiska med Anders var riktigt trevligt. Och om det är någon som undrar om han fortfarande har samma långhåriga frisyr så kan jag berätta att han numera har en afrokryllig "mössa" kring huvudet. En kvalificerad gissning är att det är för de pågående inspeningarna av nästa års julkalender som Anders och Måns för tillfället bedriver.

Kommentarer

det ska väl förmultna.. eller? brukar inte äta frukt när jag går ute så jag vet inte, haha!
Om man vänder på det hela då...

Kan man slänga äppelskrutt i...i...landet där bananer växer då? Eller förmultnar dom inte där? ;)

Jag ser verkligen fram emot julkalendern i år. Det ska visst bli en thriller-julkalender sägs det.
m. sa…
..och kan man verkligen halka på bananskal som de alltid gör i serier?
om inte, varför började de använda just ett bananskal?
cat sa…
Det har legat ett svart och halvruttet bananskal på väg till min parkering i säkert ett halvår och det verkar vara lång tid kvar innan det försvinner. Blä!

Det ringer aldrig på några religiösa grupper hos mig längre. Både skönt och lite synd, för jag skulle vilja visa dem min "bibel". Den heter "the god delusion" av Richard Dawkins.
Jag har också hört nåt liknade om bananskal, men det kan ju vara en myt. Jag har sett svarta bananskal liggandes på marken, så någon form av förmultning händer ju.
Bor du så att du kan se Anders & Måns på stan? efterom du har koll på hans frisyr...
Matilda sa…
Hannahjalmarsson >> Jo, men bananskal är ena luringar!

C. Van Tijaax >> Är vi galna som längtar efter julkalendern i mars? ;)
Haha, jag vet inte riktigt det där med äppelskruttar, det var mer en hypotes :p

M. >> DET undrar jag med! Bananskal är ju ganska stora och svåra att missa....

Cat >> Hm, ett halvår låter för långt för att något biologiskt skulle förmultna. Alltså verkar de vara odödliga, eller?

Den tatuerade mamman >> Haha, det undrar du allt. :p Det är möjligt att jag kan se dem på stan. Det är också möjligt att jag kan se dem på en tv (som jag inte har) eller i någon tidning. Eller rent utav på internet. Who knows... ;)