Varför betala för gratis råd?

Ett visst bredbandsbolag har dragit igång en ny telefontjänst. För 19 kronor per minut kan du få handledning om hur du kopplar ett och annat som du inte begriper dig på (företrädesvis till datorn). Till exempel hur man kopplar x-boxen till datorn.

För hela 0 kronor i minuten kan jag berätta att detta är verkligen enkelt. Det finns en kabel för 200-300 kronor som du sticker in i boxen och sen i skärmen och i något slags högtalesystem (kanske stereon) och så vips fungerar det. Okej, nu är den ju inte kopplad till hårddisken, men varför skulle man vilja koppla den till den?

Tjänsten syftade till att man skulle slippa behöva lämna in sina saker och i stället få svar snabbare och billigare. Och om de inte kan hjälpa en så slipper man betala för samtalet. Idén verkar förvisso god, men de flesta sådana problem går enkelt att finna svar på olika forum om man googlar sig fram. Även det helt kostadsfritt eftersom sökmotorn oftast cashar de sidor som annars behövs inlogg att nå... Fast informationen om att ifall man har en viss sorts vga-adapter som kopplar ihop ps2 till en skärm/projektor så är är det viktigt att datorskärmen är inställningsbar till 50herz gick inte att hitta utan lokalsamtalskostnads support av tillverkaren.

Hm, det lät bra i huvudet när jag funderade ut ett mysterium. Nu på pränt verkar själva mysteriet ha försvunnit.

Nej, nu har jag 4½ timme på mig att dammtorka, dammsuga, plocka undan värdesaker, småsaker, laga mat, äta, diska och vädra innan det är visning av lägenheten. Det där emot är ett mysterium hur jag ska hinna det!

Kommentarer

Anonym sa…
pu vilken stress!

även onoff och såna företag har en tjänst där man betalar ett par hundralappar så följer de med hem och installerar produkten man köpt. det vill säga sätter i sladden åt en. vill man att de ska installera antivirussystem och sånt på datorn kostar det extra. det är lite sorgligt på något vis för även om man själv inte kan sätta i en sladd har nog de flesta en släkting eller vän som kan, så de som anlitar de där tjänsterna måste vara väldigt ensamma människor.
Anonym sa…
För att koppla på det Fredrik har sagt, så kanske dessa männsiskors umgänge består av andra som är precis lika otekniska. Det är ju ett scenario som är bättre än att de skulle vara ensamma.
19 kronor i minuten, det är ju läskigt dyrt!!!
Jag skulle köra den lättaste vägen: Säga åt min man så fixar han det.
Hade jag ingen man så frågar jag någon manlig bekant så fixar de det.
När jag var singel fick jag jättemycket hjälp, Jocke säger att det var för att de ville innanför mina trosor, men jag tror minsann att det var för att de ville hjälpa till. :) Det var i alla fall allt vad de fick.
Det finns ett ordspråk:
"Allt som kvinor inte orkar göra, säger de att de inte kan och då kommer genast en hjälpsam man och gör det." :D
Jag låter som en riktig bimbo som inte fixar nåt ha ha ha
Jag är väl lat. Och dessutom så finns det MASSOR av saker som jag hela tiden måste göra.
Matilda sa…
Fredrik >> ja förhoppningsvis kan någon i ens närhet sätta i en sladd!! :D

Cat >> Men det är rätt intressant hur flera otekniska människor tillsammans kommer på så kreativa lösningar på tekniska problem! :D

Den tatuerade mamman >> haha, det är praktiskt, men frågan är om man lär sig något på det...