Hur svårt ska det va?*

Det här med att dosera tvättmedel är förvissor inte särskilt enkelt alla gånger. Hur mycket behöver man egentligen för att det ska bli rent men ändå inte så att det blir för mycket? Och så måste man hålla reda på hur hårt vattnet är och andra knepigheter. Att tvätta är inte så enkelt som man kan tro.

Dock tycker jag det borde införas en begränsning när det gäller hur mycket sköljmedel som man får lov att använda. I förra lyans tvättstuga och i den nya tycks det vara ett allmänt problem med hur mycket som var tillräckligt. Det överdoserades ständigt! Och jag som inte använder sköljmedel är inte så jätteglad att få folks perfymerade medel på mina kläder i tvättmaskinen. Ja, för folk har inte heller lärt sig hur man tvättar rent i facket för just detta (det är så fiffigt att man kan ta ut hela facket, vilket endast 1 på 100 tycks ha förstått för det ser inget vackert ut när dessa fack dras ut, och då ska det poängteras att maskinerna endast varit i bruk i ett halvår...).

Behöver folk verkligen använda så mycket sköljmedel? Behövs det överhuvudtaget? Har vi inte tillräckligt med många konstgjorda märkliga produkter på städhyllorna i butiken att vi måste ha lika många på tvätthyllorna?

* Rubriken syftar även på en viss låt, hur svårt ska det egentligen vara att få ut den ur skallen?

Kommentarer

Hilda sa…
Eftersom jag är så miljövänlig så använder jag aldrig sköljmedel...eller just det vårt sköjmedelfack fungerar inte därav inget sköljmedel...ja ja så var det....
Anonym sa…
jag trodde sköljmedel var helt ute. i min förra tvättstuga stod det en skylt om att man inte borde använda det alls.
jag har för övrigt samma bengtzing åkomma, både med den här och förra årets.
AnnCharlott sa…
Sköljmedel är inte bara dåligt för miljön, det är inte bra för kläderna heller. Det förstör fibrerna i de allra flesta material. Det är egentligen enbart kläder av 100% bomull som inte tar skada av sköljmedel. Och, jo jag tycker också att Bengtzings låtar är irriterande lättrallade - både bra och inte bra.
Jag brukar ta 3/4 dl tvättmedel till en full maskin. Men det är bara för att mamma har sagt det, så jag litar på henne ;) Och jag håller också med dig om Bengtzing-låten. Jag har gått och nynnat på den i flera dagar! :S
Matilda sa…
Hilda >> Haha, så kan det va... ;)

Fredrik >> Jag trodde det med, trodde det bara var de som var typ 70+ som använde sköljmedel, men jag hade visst fel :)

Anncharlott >> Ser man på! Och ju fler kläder man förstör desto fler nya måste man köpa och ju mindre resurser blir det kvar... Eller som andra väljer att se på det: ju mer gynnas de länder med frihandelszoner som tillverkar våra kläder och därför kan få det bättre ställt (vilket jag tvivlar på, men det är min privata åsikt)

Sunbreakthrough >> Man ska lita på sina mammor :)

Jisses! Det verkar grassera en allmän Bengtzing-åkomma i landet, undrar om det kan vara hälsofarligt?
Anonym sa…
socialstyrelsen har ju nu satt ett gränsvärde på max 2 lbtz i månaden, annars risker man att allvarligt skada främre pannloben så myndigheterna tar det här med schlagerpop på hjärnan på allvar (äntligen).
Anonym sa…
Har man en gång vant sig vid sköljmedel, så är det ett beroende sedan. Det är skillnad på att sätta på sig en mjuk följsam blus framför en hård och fnasig. För att inte tala om frottéhanddukarna.
Sorry jag är torsk på sköljmedel, men jag vet att jag inte överdoserar.

För övrigt är det nog ett tvättstugeproblem över hela detta avlånga land, att folk inte gör rent tvättmedels- och sköljmedelsfacken efter sig.
Anonym sa…
Detta är ett hett ämne när jag och sambon ska tvätta. Jag anser ju att det borde vara MER tvättmedel än sköljmedel. han gör precis tvärtom. Dagens lyxproblem.

Men allvarligt, jag undrar också hur mycket man ska ta... Står ju en lite ruta på tvättmedlet men hur sjutton ska jag kunna veta om jag har hårt vatten????? Man vill ju gärna låta bli att överdosera när dessa kemikalier inte är de snällaste mot moder jord. Ska man använda dessa produkter vill jag ju inte använda mer än nödvändigt...många bäckar små!
Matilda sa…
Fredrik >> Hahahaha :D

Cat >> Hm... jag trodde hela poängen med frotéhanddukar var att de skulle vara frasiga...

Linn >> Ja alltså det ska ju definitivt inte vara MER sköljmedel än tvättmedel... fast ibland undrar jag om inte folk tror att de ska använda HELA sköljmedelsflaskan när de kör EN maskin...