Inget mysterium alls

Det är inget mysterium att en av alla gratistidningar gått i graven idag. För att uttrycka mig milt sagt så var det ett häfte reklam med lite text och bild där det fick plats. Det åstadkoms inga journalistiska bedrifter på den redaktionen skulle jag tro, en artikel längre än tio meningar verkade inte vara värd att skriva.

Mysteriet är snarare hur någon fick en idé att ge ut en sådan tidning? Trodde de verkligen att det skulle vara lönsamt? För annonsörerna var det säkerligen toppen, de fick möjlighet att synas överallt i stan: i papperskorgar, på bussar, på trottoarer och i händerna på de där gulkädda personerna som till sist gav upp och insåg att jag aldrig skulle ta en tidning utav dem (för 1½ år sedan när tidningen var ny skrev jag om gratistidningar och förutspådde deras undergång).

Nej, för mig är det inget mysterium alls.

Men jag måste nog utnämna alla dessa tidningsutdelare till vardagshjältar, jag har aldrig begripit hur de stod/står ut att dag efter dag räcka fram tidningar till stressade och irriterade människor på väg till jobb... All heder åt er! (och förlåt för att jag inte ville ha er tidning...)

Kommentarer

halloj, nu är jag ute på internet igen. Dags att kolla in vad som har hänt hos dem jag brukar "besöka". jag kollade på artikeln du länkade till. Å det var ju ENORMA förluster tidningen gått med. Tänk att de fortsätter ge ut tidningen fast miljonförlust! Men nu är den död i alla fall och jag har läst den en gång. Är ju inte så ofta i storstan.....
Matilda sa…
Den tatuerade mamman >> Jag tror att när man har företag på sådana nivåer börjar man räkna miljoner på samma sätt som enkronor. Så att man tänker att tio miljoner är ju inte mycket, det är ju vad man får ett paket mjölk för...