Eight days a week

Ibland önskar jag att veckan bestod av 8 dagar, varav tre var helg. Det hade varit optimalt. Fredagskvällen kan ju knappast räknas som helg, då är man antingen väldigt trött eller har tusen saker att göra inför helgen. På lördagen hinner man sova ut, göra resten av sakerna man inte hann göra på fredagen samt kanske vara lite social. Det är också på lördagen man påbörjar nedvarvningen av kroppen för att komma i helgstämning. Själva stämningen infinner sig först på söndagen och då blir i alla fall jag så stressad över att helgen snart är slut!

Förvisso är det kanske inte helt optimalt när det gäller veckofördelningen. Med sjudagarsveckor får vi 52,14 veckor på ett år. Med åtta blir ration 45,63. Och så hade det väl blivit lite problem angående utbildningarna, eftersom man som student/elev "förlorar" ett antal dagar per termin och så blir det svårare för csn att räkna ut lån och sådant (men å andra sidan hade man sluppit att ta lån för lika många veckor!).

Som ni märker har jag inte riktigt finslipat min idé. Kanske vore det mer lagom att arbeta fyra dagar och vara ledig tre. Undrar om stressfaktorn hade gått ner (mer tid att varva ner och andas, komma bort från jobbet) eller upp (samma arbetsbörda på kortare tid, större press)? Men, jag har ändå ett tungt argument på min sida, och det är att Beatles står på min sida. Ni minns väl låtraden "eight days a week..."

På tal om tid och för er som inte gör något annat än längtar till den 1 december då Anders och Måns synes i rutan igen med julkalendern Skägget i brevlådan kan jag ge en glädjande nyhet! Anders och Måns kommer även att kunna höra i radios julkalender! Det kommer handla om samma karaktärer men ha en annan story. Det är bara 142 dagar kvar! (eller 20,2 veckor)

Kommentarer

Anonym sa…
Om du går till val på att införa 4 dagars arbetsvecka eller möjligen 8- dagarsvecka med tre dagars helg, så kan du räkna med min röst:)
Matilda sa…
Cat >> Haha, jag hade inga planer på att driva igenom det politiskt, men det är kanske så man ska göra för att få det att gå igenom... :)
Anonym sa…
Låter toppen med längre helger :)
Matilda sa…
Strunlillstrumpa >> Precis! Vem vill INTE ha längre helger!? :D