Latin Kings på Broadway?

Jag utlovade visst en liten utläggning angående en ny trend när det gäller musikaler. I London - ja, jag har visst varit ute och rest lite igen - gjordes det reklam för en ny musikal. Och håll i er nu, den är baserad på låtar av Take That! Wow, vem vill missa den liksom!?

Jag missar nog den gärna...

Musikalen följer ett visst mönster. Uppsättningar baserade på gruppers låtar är inget nytt fenomen egentligen. Abba, Queen, Trasan och Banarne, alla har de sätts upp på en stor scen med en liten tjäck historia som binder samman låtar som egentligen var tänkt att lyssnas på en och en. Men i och med Take That nu får göra enté på West End kan man börja fundera på om detta banar vägen för andra 90-talsgrupper så som Spice Girls och Backstreet Boys. Kan ni tänka er en hel musikal baserad på Dr Bombay eller än värre Crazy Frog? Kanske är det snart aktuellt att sätta upp musikaler med låtar av Christer Sjögren (i så fall hoppas jag att de tar med låten "Djingis Khan") eller Amy Diamond på Circus i Stockholm. Man kan ju bara fantisera kring vilket tema själva berättelsen skulle ha...

Vilken musikal hade ni inte velat missa?

Som en liten parantes så har jag lagt upp lite kort på Flitigt och Finurligt.

Ha en underbar helg!

Kommentarer

Anonym sa…
Skulle det inte vara roligt med Ace of Base? Ett genomgående drag i musikalen - ingen kan sjunga rent men ändå tjänar de massor med cash...
AnnCharlott sa…
Sex Pistols - absolut!
Matilda sa…
Linn >> Haha! Syskonkonflikter och kronofogdens jakt ser jag som möjliga händelser :p

Anncharlott >> Det låter synnerligen som en spännande musikal! Jag tänker mig "God save the queen" följt av "Anarchy in the UK", spännande intrig!
Fru Tattoo sa…
Jag skulle vilja se musikalen om The Clash.
Latin Kings har jag lite roliga minnen till...
Jag hade en kille i Karlskrona (lååååångt från mig) Vi träffades väldigt sällan och en natt skulle vi sova i hans kompis pyttelilla lägenhet i Stockholm. För att kompisen inte skulle höra oss när vi "var romantiska på den kroppsliga planet" (vi låg alla i samma lilla rum) så satte Mattias på en Latin Kings skiva. Jag hade aldrig hört dem förut (jag var ju punkare) och skrattade så våldsamt åt de usla texterna och sången att jag slog ögonbrynet i sänggaveln och blödde som en liten gris.
(Kanske ett musikalämne? )

jag har ett scenario på min sida som jag gärna skulle vilja se hur du skulle ha svarat.....
e sa…
Härligt att du är tillbaka!! Vore det inte kul med en musikal om Ebba Grön. Bara för att det skulle vara så fel.
Matilda sa…
Fru Tattoo >> Satt och lyssnade på the Clash igår, hittade en gammal LP-skiva, men de var inte alls så rockiga som jag hade föreställt mig, lite mer pop i musiken. Visst hade jag hört London Calling många gånger tidigare men det här var första gången jag tog mig tid att lyssna på dem mer noga. Men det hade säkert blivit en bra musikal!

E >> Jag anar ett visst tema. Ebba Grön, Sex Pistols, the Clash. Popen är ute, nu är det dags för lite allvar! :p
Anonym sa…
Det finns ju faktiskt redan en Spice Girls musikal, med dem själva i rollerna. Årets bästa film 1997!
Matilda sa…
Fredrik >> Haha, fast nja, de sjöng ju inte så värst mycket. (ja, jag har sett den, den är hysteriskt rolig när man ser den mitt inatten och är a) uttråkad och b) trött!