Folk och deras djur

(Detta inlägget vill jag dedikera till Fredrik*)

Det finns olika kategorier med människor. Det bara är så, och det har inget att göra med det feodala ståndsamhället som trots demokratins scenografi av illusioner trots allt ligger och ruvar där bak i manegen och styr marionettdockorna. Det finns folk som är säregna och det finns folk som har udda intressen. Sedan finns det en grupp människor som har husdjur. Denna senare grupp kan delas in i olika subkategorier. Och det är en av dessa subkategorier som jag skulle vilja studera lite noggrannare.

Nämligen gruppen: "jag går ut med mitt djur".

Här finner vi de klassiska "jag går ut med min hund"-människorna. De är överlag ganska normala. Går man inte ut med sin hund betraktas man som en djurplågare och på köpet får man en mindre trevlig bostad.

Sedan har vi "jag går ut med min katt i koppel"-gruppen. Dessa betraktas som något udda, katter är trots allt ett självständigt djur och en notorisk jägare. Men låt gå, det är trots allt ganska snällt att släppa ut katten på lite äventyr då och då efter ha låtit den varit instängd i en liten etta helt själv under arbetsveckan.

Därefter följer "jag går ut med min kanin/marsvin/hamster/råtta"-kategorin. Dessa är mestadels barn och kan inte klandras för detta.

Ovan nämna personligheter är mer eller mindre kända för oss alla. Och man skulle kunna tro att det inte finns fler grupper. Frånsett möjligen "jag är ute och går med min häst" fast det är lika mycket "min häst är ute och går med mig", eftersom den som rider på hästen faktiskt inte går, utan rider. Nu skulle jag vilja presentera ytterligare en spännande grupp för er. Jag var fram tills i lördags lyckligt ovetandes om dess existens och jag tror mig veta att detta kommer vara lite som en nyhet för er också.

Jag pratar givetvis om "jag är ute och går med min fågel"-människorna! Nu ska det betonas att detta givetvis inte handlar om dem som likt sjörövarna vandrar runt med en papegoja eller en falk på axeln. Nej, utan jag pratar om dem som går ut med sina fåglar i BUR! Skratta ni (det gjorde jag också) men detta är på fullständigt allvar. Jag kan riktigt tänka mig hur det låter innan de går ut:
- Kom nu kära pippifåglar, idag ska vi gå ut en sväng i det fina vädret! Det tycker ni väl om! Nu ska ni få flyga i riktiga luften.
Och så går de ut. Men i stället för att ta dem i koppel eller sätta på en ring med ett meddelande runt foten (tänk brevduva) så asar de ut hela buren också - med fåglar i. Annars kan ju pippifåglarna ju flyga iväg...


*Apropå fåglar, Fredrik har varit mycket vänlig att berätta om engelska fåglars mystiska förehavande.

Kommentarer

karro sa…
Hahahaha! Det finns verkligen alla sorters människor! Har aldrig sett detta, däremot hade jag en arbetskamrat på förra jobbet som tog med sig sin fågel till jobbet....
Anonym sa…
Hahaha den var ny.
har inte lyckats träffa på nån hittills.
Jag är för övrigt (eller har varit) en gå-ut-med-hunden-människa.
Fru Tattoo sa…
Jag har en sköldpadda är det därför jag är sååååå långsam och ute i sista minuten ?
Anonym sa…
Kände inte heller till den kategorin husdjursägare. Men som jag brukar säga: People are strange
Anonym sa…
Hehehehehehehehe. (Kraxskrattar)

Du skojar ;-) Jag slutar aldrig att förundras över människan!!!!
Anonym sa…
det var första gången någon dedikerade ett helt inlägg till mig. jag är stolt och hedrad! kram!
(och jag är tillbaka från Berlin nu. Meningen betydde "Jag är ännu en gång en Berlinare, och Sylvia är sjuk." Sylvia är en kollega som var förkyld.)
Anonym sa…
Jag tror inte min öron...

Jag är en "gå-ut-med-katten"-människa, fast i perioder. Det var länge sedan nu. Kör istället kattgård när vi är på landet, det är både jag och katterna gladare för tror jag bestämt.
Är ju lite emot att ha fåglar i bur, men gott ändå att de åtminstone vädrar de små pippisarna. Hoppas, önskar att de låter de flyga fritt inomhus!
ANNA-LYS sa…
Fick en vansinnig idé om att börja tillverka små burfågelvagnar som man kan dra efter cykeln. Tror du att det är en säljande idé? Djurtokiga är ju tokiga i djurprylar.

KOM OCH KÖP

* Pape-koja på hjul
* Sparv-cykel
* Hjul för undo-lata

osv
Matilda sa…
Karro >> Fågeln på jobbet? Ja, som sagt det finns olika sorters människor... :)

Lynette >> det kanske bara finns ett exemplar av den sortens person...

Fru Tattoo >> Går du ut med sköldpaddan?

Cat >> Indeed...

Maria >> Och tur är väl det, tänk så tråkigt vi hade haft annars!

Fredrik >> Så lite så! :D

Linn >> Kattgård lät oerhört intressant! Tror du att det går att införa i stan? De anlägger ju hundrastgårdar här och var...

Stella >> Haha, fast då kan de ju inte ha öppet fönster, då flyger de ju ut! :)

Anna-lys >> Haha! Klockrent! Jag tycker det är en kanonidé och bra namn!
ANNA-LYS sa…
Tack för att du Lysnade på denna idéspruta och Dr Demento :-D
Anonym sa…
i kina är det rätt vanligt att man går ut med sin fågel i bur. när man samlas i parkerna på mornarna för att göra morgongymnastik, dansa vals eller spela mahjong, kan man ta med sig fågeln och hänga upp buren på en krok på en vägg bredvid. ganska sött ändå, tycker jag.
Matilda sa…
Anna-Lys >> Så lite så :)

M. >> Hm... Det är alltså en kinesisk trend som börjat flaxa över Sverige...