Poppis på loppis!

Så kom loppisdagen.

DN skrev i dagens tidning om hur man kan tjäna lite extra pengar till semestern, ibland lyckas man verkligen pricka rätt. De hade också lite tips på prissättning och liknande. Jo tack, prutmån var nödvändigt! Visst hade vi räknat med att de skulle pruta, men ibland var det så att man baxnade. En helt ny och oanvänd tröja prissatt till 20 kronor vill folk ge en femma för. Och folk packar gärna upp saker åt en. Helt plötsligt dyker det upp ett par skor som legat i en låda som folk vill köpa, lite skrämmande faktiskt.

Men lönt var det! Trots att det började ösregna och vi packade bilen i halvlek. Skor sålde bra, dvd-filmer och pc-spel också. Kläderna gick dåligt, men jag tror att ifall vi stått kvar några timmar till och ungdomarna hunnit vakna så hade vi fått sålt lite mer där också. Nästan allt smått gick åt. Saker vi inte trodde någon skulle vilja ha dög tydligen. Vi har definitivt fått försmak och ska stå igen.

Barnkläder och leksaker är för övrigt annars en guldgruva. Läderväskor och märkeskläder med. Men sånt gick inte och hitta vid vårt bord. Däremot blev någon en lycklig ägare till ett notställ, en annan till ett mini-strykbord och en tredje var överlycklig för sina fyra nya glaskulor i olika färger att hänga upp i fönstret.

Etnologen Cecilia Fredriksson har förresten skrivit några artiklar om att gå på loppis, för er som är intresserade av kulturanalytiska studier. Är förresten själv medförfattare till en gammal b-uppsats om folks förhållande till begagnade varor.

Kommentarer

Anonym sa…
Å, vad kul med loppis. Och boken "tycke och smak" finns här i min bibbla.

Å, vad jag önskar det vore lättare att anordna loppisar :-)
cat sa…
Hade kompisar som var på loppis igår. Vissa sålde och andra köpte. Får göra en egen minstudie på dem:)
AnnCharlott sa…
Det där med att pruta har jag aldrig varit förtjust i. Varken när jag köper eller säljer. Utomlands tycker jag att det är ett så pass störande inslag att jag ibland avstår från att handla. Är väl lite tjurig av mig:)
Matilda sa…
Maria >> haha, alla a-kursare tycks ha fått läsa den :)
Ordna din egen loppis vetja! Fråga husvärden/styrelsen om ni får ha en på gården eller hitta en bra park och fråga gatukontoret (eller vem som nu har hand om dem) och kopiera upp lappar :)

Cat >> gör du så :D Eller prova själv? ;)

AnnCharlott >> Jag gillar heller inte det där med pruta, skulle alderig få för mig att göra det själv om det inte var 100% befogat (håligt eller så). Ibland tyckte jag att de som prutade var riktigt oförskämda. En kvinna försökte få ner en tröja för 20 till 5 kronor och blev jättesur för att vi inte ville. Sen kom hon tillbaka och köpte den för 15 som vi hade gått ner till.