Summering av Stockholmsmysterier

Var på snabbvisit i Stockholm i helgen för att gå på fest. Det tycks råda en annan kultur där än här hemma.

Tydligen är det helt normalt att lägga stora chokladbitar (toblerone) på sätet i tunnelbanan. Dessutom är helt normalt för alla andra passagerare att betrakta den här stolen som kontaminerad och därmed osittbar. Även efter någon förbarmat sig och städat undan efter chokladätarna. Man står då hellre.

Vidare är det tydligen också helt normalt att spraya hårsprej i ansiktet för att sminket ska sitta bättre. Och att servitriserna avråder från dagens rätt. Säger man "apple cinnamon" (som det står på skylten) får man en apelsinmuffins.

En medpassagerare på tåget hade inte samma tur som mig med biljettbokningen. Hans stolsnummer fanns inte i kupén och det visade sig att det var en rullstolsplats. Konduktören berättade att det var tänkt att han skulle ta med sin egen stol... men rekommenderade honom att reklamera biljetten.

* * *

Det här var visst inlägg nummer 500. Inte konstigt idéerna börjar sina!

Kommentarer

Karin sa…
Ha ha! Ja huvudstaden är onekligen speciell. Var också där i helgen och reagerade mest på de stora reklamtavlorna i t-banan som berättade om billiga flygresor till exotiska ställen - kändes lite hånfullt...
cat sa…
Skulle aldrig komma på tanken att spreja hårspray i ansiktet. De få gånger jag använder smink så får det sitta så länge det sitter.
Anonym sa…
Hårspray i ansiktet! Låter som den självklara (och då numera bekräftat, korkade) anledningen till alla stela leenden på Stureplan.

Lite ändå, känns inte Stockholm som en wannabeestorstad, lite ängslig liksom.
Fast stan e fin, inte tu tal om'et och mycket trevliga människor finns ju där oxå absolut...
/Sarisen
AnnCharlott sa…
Smart affärsidé att sälja platsbiljetter på tåget där stol EJ ingår. Sådant hände förvisso ofta i forna öststaterna. Där kunde hända att man glatt kom till tåget för att finna att varken plats- eller vagnsnummer existerade. Man fick vara glad om det tåg man hade bokat billjet till fanns.
Jessica sa…
En gång fick jag en plats utan stolsätte men stolsryggen fanns förvisso kvar. Jag fick därför hoppa mellan olika platser under resan beroende på vilka som var bokade.
Matilda sa…
Karin >> Flygresorna har nog aldrig varit så billiga som under vulkanutbrottet... ;)

Cat >> Min tanke var dels att det nog inte skulle vara bra för ögonen och dels inte särskilt bra att andas in.

Sarisen >> Just nu var det väldigt tomt på turister vilket gjorde Stockholm till en stad som faktiskt gick att betrakta på egen hand.

AnnCharlott >> Numrerade ståplatser hade kanske varit något...
Vi är nog lite bortskämda idag, vi ska nog vara glada att tåget faktiskt kommer.
Jessica >> Hoppas du fick lite pengar tillbaka på den biljetten!