Avtal och förfalskningsrisk

Reflektion: Varför - när man ska skriva under viktiga papper så som avtal- ska man signera tillsammans med ort och datum? Datum förstår jag. Men ort!? Vad har det för förfalskningsförsiktighetsåtgärder*? Är det för att person A inte kan skriva på ett avtal för person B som han tror befinner sig på rundresa i Tyskland och skriver det. Men så flera månader senare när B kommer hem och uppdagar detta så kan han bevisa att han just denna dag befann sig i Danmark?

*Troligtvis helt fel ordval.

* * *
Midsommarhelgen spenderades med att flytta, flyttstäda och packa upp. Att städa en trerummare helt själv på midsommarafton var inget roligt. Inte heller var det roligt att idag lämna ifrån sig nycklarna till en lägenhet som jag egentligen inte velat flytta ifrån. Men, det blir nu lättare att börja om helt. En total nystart.

Kommentarer

cat sa…
Lycka till med din nystart.
Klurigt det där med ort. Undrar vem som har koll på sådant?

Jag hade en lugn och skön midsommar tillsammans med några vänner och bekanta.

Må väl
AnnCharlott sa…
Jag hade också en lugn midsommar, eller snarare en "ickemidsommar" eftersom jag befinner mig i Norge och dær firar man inte midsommar på helgen som i Sverige utan strikt den 23:e oavsett vilken veckodag den intræffar. Och man firar inte midsommar så mycket som i Sverige heller. Men jag hade mycket trevligt i alla fall.
Matilda sa…
Cat >> Tackar :)
Jadu, det kan ju inte spela någon roll om man skriver Haparanda eller Kapstaden? Eller?

AnnCharlott >> Det finns säkert andra trevliga traditioner och firande i Norge som vi saknar.
Daniel sa…
Ja tänk det en ny start, nya möjligheter!!
Matilda sa…
Daniel >> Absolut, gäller bara att inte älta det förgågna för mycket...