Förskönade glassar

Är det något i-landsproblem som kan störa mig lite mer än normalt så är det falsk marknadsföring. Så som att pizzorna man köper i mataffären är betydligt mindre än kartongen de kommer i. Detta av två anledningar, dels för att det är slöseri på resurser och dels för att det är mindre mat än vad ögat tror.

Nu så här i glasstider så inser man snart det praktiska i att lassa frysen full med glass. Följande glasspaket inhandlades för att den såg god ut på annonsbladet (som använder liknande bild som på strutomslagspappert). Okej, det var lite chokladströssel på, jag är inte särskilt förtjust i choklad men jag tänkte att det lilla kan jag överleva. Plus att jordgubbssylten under säkert neutraliserar smaken.

Men så såg inte glassen riktigt ut som den gjorde på bilden. Det var lite som en retuscherad popstjärna på ett cd-album.
Chokladströsslet var i själva verket en hel hög med småbitar av mörk choklad med distinkt smak. Under döljde sig en pytteliten klick sylt. Helt klart en besvikelse. Men skam den som ger sig. Har nu avverkat ungefär halva paketet, möjligen lite mer. Chokladklumparna skrapas dock omsorgsfullt bort, rakt ner i soptunnan.

Kommentarer

cat sa…
Wow jag tror aldrig jag har hört någon säga att de inte gillar choklad förut :) Kanske någon gammal manlig släkting någon gång.

Ja håller med om att det är mycket störanade med den här falska marknadsföringen!
Linda sa…
Skandal! :-p
Karin sa…
Taskigt av tillverkaren! Men fint av dig att du inte dömer ut dem efter bara en glass utan undersöker hela paketet. =)
Anja sa…
Kan inte annat än instämma, man vill inte bli lurad! I synnerhet inte när det gäller mat! =) Man har gått där och längtat hem, föreställt sig smaken och utseendet, gjort sig redo för första tuggan och helt plötsligt...QUE?!

Btw, någon som inte gillar choklad?! Holy smoke!
Matilda sa…
Det är helt normalt att inte tycka om choklad! Har jag nämnt att jag inte äter godis eller dricker läsk heller...? ;)

Karin >> Risken finns ju alltid att jag fått tag i en kartong full av måndagsexemplar. MEN, det finns alltid möjligheten att det finns EN strut som är perfekt ;)