söndag 8 augusti 2010

Back from London

Har spenderat veckan i England och har nu hittat ett litet rum där jag kommer bo från mitten av september. Det känns fortfarande väldigt surrealistiskt, för fem år sedan var det här en omöjlighet (trodde jag).

Några bilder från veckan:

Fotot ovan är taget från Jamie Olivers' Italian Restaurant på Canary Wharf (Docklands), ett område på en ö som består av uteslutande "skyskrapor" och underjordiska shopping center. Från restaurangen kunde vi se vad vi till en början trodde var områdets polis körandes golfbilar. Sekunden efter jag knäppt av blixten så cyklade det förbi något som liknande en cyklande ambulans. I själva verket handlade det nog om säkerhetsvakter och en cyklande sjukvårdare.
I en mysig liten stad norr om London fann vi på ett bibliotek detta paraplyställ med tillhörande lapp: "Please do not leave your dog here."

Väl hemma möttes jag av en hemskt lekglad liten katt och en stackars Pellefant utan snabel och bakben och döv på båda öronen. Elefanten fick idag en hedervärd begravning i sopnedkastet...


9 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Stackars Pellefant...
Men du det här med London låter spännande. Vad är det är det du ska göra där? Lite mer exakt sådär.

Hanna sa...

Hur länge blir du i London? Jag bodde där ett år när jag var 18-19, älskade den staden.

Matilda sa...

AnnCharlott >> Lite mer exakt så ska jag plugga. En master i antropologi. Så det blir nog en hel del plugg, och förhoppningsvis en del rundresor.

Hanna >> Utbildningen är 12 månader men troligen blir det september-juni för att det inte ska bli för dyrt. Men vem vet, det kanske blir livstid? ;)

Maria Byström sa...

Å, vad härligt att du verkligen snart ska dit och ha ett litet krypin.

Spännande ämne också- jag älskar verkligen antropologi.

Kram!!

Anja sa...

Vad roligt att du redan har fixat rum och allt. Skönt att inte behöva tänka på sånt och stressa i sista sekunden. Och du, master i antropologi låter fantastiskt roligt. Jag ska börja på magister i etnologi nu så får vi se vart det bär av sen.

Matilda sa...

Maria >> Ja det är jättespännande! :D Har aldrig läst antropologi innan, men just denna utbildningen ligger väldigt nära etnologin så det ska nog gå bra.

Anja >> Etnologi är superkul! Skrev min magister förra våren. Det var tufft men är otroligt stolt över vad jag presterade. Hoppas det går bra för dig!

Anja sa...

Tack, och detsamma så klart! Vad skrev du om? Jag lider av total fantasitorka för tillfället, men jag antar och hoppas att det löser sig när det blir dags.

Matilda sa...

Anja >> Ett tips är att leta uppsatsämne inom det område du kan tänka dig jobba med så småningom. Min c-uppsats skrev jag till exempel om ett museum. Ett annat alternativ är att hitta något nutidsfenomen som intresserat dig den senaste tiden på ett eller annat sätt. Ämnet på min d-uppsats sammanföll med min egen nyfikenhet och förvirring när det gällde alla ekologiska märkningar som florerade. Således blev det en uppsats om hur folk uppfattar dessa märken och hur de påverkar människors gröna val i butiken.

Anja sa...

Aha, det låter ju spännande. Försöker också tänka så, just hitta det område som jag vill jobba inom, men just med etnologin är det så himla brett. Jag pendlar mellan det mesta tror jag: allt från trendforskning om/i Stockholm, via olika organisationer till museer och sedan även ungdomsforskning. Mitt problem är att snarare att fokusera på ett ämne, men det löser sig säkert. Tack för tipsen!