Vad jag gör om dagarna

Så blev det visst september. Efter tre månaders (ofrivilligt) sommarlov är jag nu inne i en hektisk tre veckors-period, därav bristande uppdatering av vardagsmysterier.

Nåväl, för er som undrar vad jag gör om dagarna kan jag informera om att jag sitter precis under en skylt där det står "Förtidsrösta här!". Gissa vilken den vanligaste* frågan är? Jo: "Kan man förtidsrösta här?"

*Med undantag för "Hur gör man?" Eftersom vi endast har riksdagsval vart 4:e år tycks denna ritual inte sitta i benmärgen hos folk. Jag klandrar givetvis ingen för detta, yttrycker endast min förvåning över detta faktum. I valtider uttrycker många stolthet över möjligheten att delta aktivit i demokratins utformning, men samtidigt är de flesta såväl osäkra som ovana i hur det rent praktiskt går till.

Kommentarer

cat sa…
Hi hi jag ryckte in som valförrättare en stund idag och jag som du förvånas över att folk inte verkar komma ihåg hur man gör. Jag menar hur svårt är det att stoppa tre olikfärgade valsedlar i varsitt kuvert????!!!!
AnnCharlott sa…
Ha ha, det är ju för dråpligt (alltså frågan "Kan man förtidsrösta här?"). Men jag har varit med om liknande många gånger. En gång för länge sedan när jag satt i en telefonkundtjänst hände det allt som oftast att folk ringde och sa saker som: "Jag har fått ett brev där det står att jag ska fylla i kupongen om jag vill beställa den här boken, ska jag fylla i och skicka in kupongen då?"