The British Library

Då var det dags för biblioteksrunda nummer två. Några stenkast (eller en himla massa stenkast om man kastar lika dåligt som jag gör) från universitetet ligger The British Library. Och i sann turistanda tog jag kameran och traskade dit.

Tyvärr är biblioteket inte inhyst i den slottsliknande byggnaden, det tycks vara ett hotell i upprustning Det mesta här är i upprustning inför The Olympic Games 2012. I synnerhet tunnelbanan, men det är en annan historia. Pampigt är det där hotellet i alla fall! Att få bo där när det är färdigrestaurerat hade varit häftigt!
Porten till området känns lite... ja jag vet inte hur jag ska uttrycka det, men jag får lite dåliga vibbar av järngrinden.
Det här var det närmsta jag kom några fotograferbara böcker. Det är en hög reål/stöttevägg fylld med massa böcker. Magna Carta och de andra historiska dokumenten fick inte fotas. Och in i läsesalarna kom jag inte för att jag inte ansökt om kort, och troligen får man inte ha med sig kamera in dit då de har strikta regler på vad som får medtagas i de särskilda genomskinliga plastpåsarna.

På entréplan hade de en utställning om uppfinningar och framtidens idéer. Molly 9 år har troligen sett alldeles för mycket på SciFi-filmer.

Om inte berget kommer till Muhammed, så får Muhammed komma till berget.

Kommentarer

gammal mamma sa…
Fina bilder! Hade jag varit som du så hade jag kontaktat hotellet och sagt att du gärna skriver något om det i en krönika i svenska tidningar ur ett etnologiskt perspektiv. Då renderar det nog en gratis natt när det är nybyggt, tror du inte det?
Ha en skön helg!
cat sa…
Gillade förra biblioteket bättre :)